< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Hadházy Ákos végre megkapta a választ arról, hogy mi épül Orbánék majorságában

| Mobile | RSS

Hadházy Ákos végre megkapta a választ arról, hogy mi épül Orbánék majorságában

SZERZŐ: 168 ÓRA

Hónapokon keresztül próbálta kideríteni Hadházy Ákos, hogy pontosan mi épül az Orbán Viktor családja által használt hatvanpusztai majorságban. A független országgyűlési képviselő végre megkapta a választ a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalától. Ebből derült ki, hogy új gazdasági portaépület készül a föld alatt.

„Értik? Az Orbán család (korábban a Habsburg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságában papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, körülbelül 1000 négyzetméter területen. Legalábbis a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt”

– írta Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2019. szeptember 19.

Mintha bunkert vagy mélyépítésű lakást építene az Orbán-család a hatvanpusztai birtokon

A politikus emlékeztetett arra, hogy hónapok óta próbálja kideríteni, hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker, pince, wellness központ, mélygarázs). Több helyen is érdeklődött az építési engedélyről, a felcsúti körjegyző elutasítása után a fehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztályához is fordult. Onnan négy hónapig nem kapott választ. Múlt csütörtökön végül személyesen is elutazott a járási hivatalba, ahol a főosztályvezetőtől továbbra sem kapott választ adatigénylésére, hiába járt már le rég a válaszadás törvényes határideje.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. január 10.

Hadházy Ákos hónapok óta nem kap választ adatigénylésére a kormányhivataltól arról, hogy mi épül Orbán-család birtokán

A látogatásáról közösségi oldalán osztott meg videófelvételt Hadházy Ákos, ezt a felvételt időközben törölték.

Ezt követően azonban megkapta a választ.

„Ebből kiderül az Abszurdisztánhoz méltó tény: az engedélyt egy gazdasági üzem portájának építésére adták ki. Nem csoda tehát, hogy P. József törvénysértő módon hónapokig próbálta titkolni a tényt, hiszen az egész még annál is kínosabb, mint elsőre hallatszik. Azt kell ugyanis tudni, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége. Ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt – aztán senki nem ellenőrzi majd, hogy almaaszaló lesz-e ott vagy egy villa”

– jegyezte meg a képviselő. Hozzátette: tény, hogy műemléki védettségű épületegyüttes a két cselédszállás mellett két nagy istállóépületből is áll, de Hadházy szerint a gazdasági portaépület megnevezés talán a szokásosnál is kreatívabb. 

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |