< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Minek és kinek? Százmillióból épül szauna és gőzkabin Felcsúton

| Mobile | RSS

Minek és kinek? Százmillióból épül szauna és gőzkabin Felcsúton

Szerző: O.L.K.T.2019. december 19.

Mészáros Lőrinc alapítvány, az felcsúti futballakadémiát működtető  (FUNA) árajánlatokat kért „medencetechnológia és wellnessgépészet” beszerelésére. Az ajánlatok végösszege 91,5 és 118,6 millió forint között van, írja a hvg.hu.

Ez az összeg csak egy részét képezi az összesen 2,15 milliárd forintból Felcsúton épülő Ifjúsági Sportszálláshelynek. A költségek jelentősé részét, 1,5 milliárd forintot a az MLSZ tao-támogatása biztosítja. Az hvg.hu által megszerzett dokumentumból kiderül, hogy az alapítvány a következő gépészeti megoldásokra kért ajánlatot:

Szűrő-forgató gépészet (szivattyúk, tartályok, csövek stb.): összesen több mint 40 millió forint.
Az úszómedence világítása: körülbelül 1,5 millió forint.
A pezsgőmedence világítása és berendezései: több mint 4,5 millió forint.
A finn szauna berendezései: közel 5 millió forint.
Az infraszauna felszerelése: több mint 2 millió forint.
A gőzkabin gépei: közel 1,5 millió forint.Szerelési, beüzemelési díjak: több mint 14 millió forint.

A megkérdezett szakértők szerint a száz millió forint körüli összeg nem különösebben kirívó a fenti eszközök beszerzéséért, inkább az az érdekes, hogy egyes tételek alul, míg mások felül árazottnak tűnnek.

Az akadémia indoklása szerint a szálláshelyre a mellette lévő konferenciaközpont kiegészítéseként van szükség, hogy biztosítsa az oda érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.

A szálláshelynek az eredetei tervek szerint 2019. július végére kellett volna elkészülnie, ez azonban nem történt meg. A 2019. decemberben nyilvánosságra hozott, 2019-2020-as sportprogramban már 2020. július 30-a a várható befejezés dátuma.

Korábban Mészáros Lőrinc horvát futballklubjának, az NK Osijek az új stadionjában is tervezetek szaunát kialakítani az egyik vip-boxban, ebből azonban egyelőre még nem valósult meg semmi.

fecsego.eu/Index

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |