< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Ma ért véget a Windows 7 támogatása, óriási bug lehet benne

| Mobile | RSS

Ma ért véget a Windows 7 támogatása, óriási bug lehet benne

Tóth Balázs

TÓTH BALÁZSKÖVETÉS2020.01.14. 08:54

A független újságírás azt jelenti, hogy szabad világban élünk.TÁMOGASS TE IS!

A tíz évvel ezelőtt kiadott Windows 7-et sokan a Microsoft egyik legjobb operációs rendszernének tartják, ám ez most már nem lehet mentség arra, hogy ne frissítsünk valami újabbra. A kiterjesztett terméktámogatási időszak ugyanis ezennel véget ért.

A WINDOWS 7 EZUTÁN BIZTONSÁGI FRISSÍTÉSEKET SEM KAP A MICROSOFTTÓL.

Egy különösen problémás rendszerhibát azonban még kijavítanak kedden. Brian Krebs kiberbiztonsági szakértő erről szóló jelentésében az áll, hogy a crypt32.dll rendszerfájlt érinti a bug, és ha egy támadó ezt kihasználja, el tudja hitetni a célba vett operációs rendszerrel, hogy az általa telepíteni kívánt kártékony program teljesen legális és jó szándékú alkalmazás.

Jó időzítés éppen a legutolsó hibajavító foltban helyretenni egy ilyen bugot, így azért jobban át lehet élni a verziófrissítés szükségességét. Abban biztosak lehetünk, hogy a kiberbűnözők találnak még hasonló hibákat a Windows 7-ben, azokat ki is fogják használni, és a Microsoft azokra már nem nyújt semmilyen megoldást.

A Windows 10 ideális új operációs rendszer a Windows 7 helyére, mert a Microsoft ennél a verziónál döntött úgy, hogy nem ad ki többé új főverziókat. Ehelyett bárki, aki a Windows 10-et megvette, rendszeresen kap új funkciókat, évente kétszer.

Azt mondja a Microsoft, hogy világszerte több mint 900 millió számítógépen fut a Windows 10, és ez alapján még mindig több százmillió pc-n lehet Windows 7.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |