< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet, Kultúra / Blog article: A bíróság egyelőre megtiltotta, hogy kivágják a fákat a Normafán

| Mobile | RSS

A bíróság egyelőre megtiltotta, hogy kivágják a fákat a Normafán

168 óra

2020. január 15.

2020. JANUÁR 15

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Egyelőre nem vágják ki azt a 220 fát a Normafán, amelyek egy tervezett parkoló helyén állnak – közölte a Védegylet a Facebookon. Az egyesület korábban pert indított a Kormányhivatal határozata ellen, amelyben engedélyezte a fák kivágását a Hegyvidéki Önkormányzat által a budapesti Konkoly-Thege úton tervezett parkoló építése érdekében, de a bíróság az ügy jogerős elbírálásáig azonnali jogvédelemként megtiltotta a fák kivágását.

A 24.hu novemberben írta meg, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya 220, többségében magas kőris és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy parkolót alakítsanak ki a Natura 2000-es területen. Az önkormányzatot arra nem kötelezték, hogy pótolják a fákat.

A parkolóra az önkormányzat szerint azért van szükség, mert a Normafára látogatók gyakran a járdán, természetvédelmi területen parkolnak az autóikkal, ez pedig szabálytalan.

A Védegylet úgy tudja, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat egyeztetéseket kezdett a Fővárosi Önkormányzattal a tervek áttekintésére, esetleges átdolgozására.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 311 megnézve, 1 alkalommal mai nap |