< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Követelik Kövér László lemondását: a házelnök minden harmadik magyarba belegázolt

| Mobile | RSS

Követelik Kövér László lemondását: a házelnök minden harmadik magyarba belegázolt

december 7, 2019 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: MTI-Bruzák Noémi

Kövér László házelnök a Nemzeti Vértanúk emlékművének avatásán úgy fogalmazott:

a szellem erejével biztosítani tudunk egy olyan erkölcsi többséget, amely az istentelenekkel, a hazaárulókkal és a nemzettagadókkal szemben meg tudja védeni önmagát, nemzetét és hazáját.

A Magyar Ateista Társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy

„súlyos uszítás az ateistákat egy csoportban említeni a hazaárulókkal és nemzettagadókkal.”

A szervezet lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel a házelnököt:

Magyarországon legalább minden harmadik ember nem hívő vagy ateista, az államnak pedig kötelessége, hogy számukra ugyanolyan jogokat és biztonságot garantáljon, mint a többi állampolgárnak. Kövér László az Országgyűlés elnökeként nem tehetne kirekesztő és uszító nyilatkozatokat, ezért feljelentést tettünk közösség elleni uszításért a rendőrségen, és bízunk benne, hogy felelősségre fogják vonni őt. A büntetőeljárástól függetlenül elvárjuk, hogy kérjen bocsánatot és mondjon le elnöki tisztségéről.

Egy lapon említeni a hazaárulást azzal, hogy valaki nem hisz Istenben? Kövér talán van annyira jó keresztény, hogy ezeket a kijelentéseit, ha az egyház előtt nem is, a magyarok előtt meggyónja!

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |