< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Egyház. Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

| Mobile | RSS

Egyház. Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek közösen tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják – közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.

A MEÖT és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös programsorozatát megnyitó szertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke, a MEÖT alelnöke vezeti.

fecsego.eu/ma.hu

Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek közösen tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.

Az idei ökumenikus imahét anyagát a máltai keresztények készítették, mottója az Apostolok cselekedeteiből vett idézet: “…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk…” – olvasható a közleményben.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és csak az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. A program Magyarországon mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza.

te ergo.eu//ma.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |