< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Fecsegő hírek, GFHF hallgatói blogja, Közélet / Blog article: Szexuális erőszak gyanúja miatt letartóztatták a kunágotai református lelkészt

| Mobile | RSS

Szexuális erőszak gyanúja miatt letartóztatták a kunágotai református lelkészt

168 óra

2020. január 18.

SZERZŐ: 168 ÓRA

A bíróság egy hónapra letartóztatta H. G.-t, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult eljárás – írja a Beol. A lap forrásai szerint a gyanúsított a kunágotai református lelkész, akit az egyház január 9-én felfüggesztett.

A rendőrök december 31-én a nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit.

„A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól. Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat” – közölte a református egyház.

A Gyulai Törvényszéken a Beol megtudta, a szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indult ügyben a bíróság pénteken véglegessé vált végzésével elrendelte H. G. letartóztatását egy hónap időtartamra. Az indok, hogy a másodfokú bíróság álláspontja szerint az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |