< Böngészés > Főoldal / Közélet, Sport / Blog article: Hat és fél év után először kapott ki Hosszú Katinka 200 vegyesen

| Mobile | RSS

Hat és fél év után először kapott ki Hosszú Katinka 200 vegyesen

2020. január 19. | hozzászólás | Közélet, Sport

EFJÉ2020.01.19. 09:12

Szilágyi Liliána nyerte a magyarok különcsatáját Pekingben, az Úszó Bajnokok Sorozata második állomásán, ahol Hosszú Katinka kedvenc számában, 200 vegyesen is második lett, írja az MTI.

Szilágyi Liliána

Szilágyi LiliánaFotó: Kovács Tamás / MTI

Három magyar versenyző úszott ezúttal is 200 méter pillangón.Az első állomáson, a hét közepén Sencsenben Hosszú nyert, most azonban Szilágyi 19 századdal, 2:08,37 perces idővel megelőzte háromszoros olimpiai bajnok riválisát. Szilágyit jelenleg Hosszú korábbi férje és edzője, Shane Tusup készíti fel.KAPCSOLÓDÓ

Hosszú: A 200 pillangó kemény, de a magyar lányok is kemények

Hosszú: A 200 pillangó kemény, de a magyar lányok is kemények

A Bajnokok Sorozatában három magyar volt a dobogón a sencseni futam után.

A szám harmadik magyar versenyzője, az aktuális világbajnok Kapás Boglárka a negyedik lett 2:09,91 perccel.

Ami talán még Szilágyi sikerénél is nagyobb meglepetés, hogy Hosszú kedvenc számában, 200 méter vegyesen is második lett, 67 századdal kapott ki a kanadai Sydney Pickremtől. A 30 éves klasszis ebben a számban 2013. július 27. óta őrizte veretlenségét, már ami az olimpiát, a világbajnokságokat, az Európa-bajnokságokat és a világkupasorozatot illeti. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a két nehéz szám között Hosszú 100 méter háton is érdekelt volt, ahol 1:01,24-gyel negyedik lett, majd még 200 méter gyorson is rajthoz állt, de erre már nem maradt ereje, jelentős hátránnyal, 2:06,89 perccel lett negyedik.

Kozma Dominik 400 méter gyorson lett ugyancsak negyedik.

A nap zárásaként 4×100 méteres vegyes vegyesváltók küzdelmeit rendezték nemzetközi csapatok részvételével. A második helyezett négyesnek tagja volt Kapás Boglárka és Késely Ajna, a harmadiknak pedig Hosszú Katinka.

Az 1,2 millió dollár összdíjazású eseményre – amelynek első állomását a hét közepén Sencsenben rendezték – a FINA hívta meg a sportág legjobbjait.

A versenyen nem rendeztek előfutamokat, számonként mindössze négyen indultak, az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik 5 ezer dollárt kapnak.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |