< Böngészés > Főoldal / epbudapest@europarl.europa.eu, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Nem dicsekszik vele a kormány, de Orbán februárban meglátogatja a fehérorosz diktátort

| Mobile | RSS

Nem dicsekszik vele a kormány, de Orbán februárban meglátogatja a fehérorosz diktátort

168 óra

2020. január 19.

  • – SZERZŐ: 168 ÓRA

Orbán Viktort februárban hivatalos látogatásra várják Minszkbe, ahol várhatóan ismét találkozik az Európa utolsó igazi diktátorának tartott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel – vette észre a ht a 24.hu a fehérorosz állami hírügynökség jelentései között. A magyar állami hírügynökség, az MTI ugyanis ezt az apró hírt nem tartott érdemesnek közölni a Szijjártó Péter minszki tárgyalásairól szóló hosszú és részletes tudósításában. 

Úgy tűnik, még a kormány is szégyelli a barátkozást európa utolsó diktátorával. Azzal sem dicsekedtek, amikor  2017-ben szabadkai vagy újvidéki helyszínnel tervbe vettek egy szerb-fehérorosz-magyar háromoldalú találkozót. A felső szintű diplomáciai tevékenységről csak azért szerezhetett tudomást a magyar közvélemény, mert Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök Pekingben bejelentette a tervezett tárgyalást – emlékeztet a 24.hu.

A személyes találkozó előtt különösen érdekes, hogy Nikola Gruevszki Budapestre csempészésével kapcsolatban felmerült a gyanú: a fehérorosz hatóságok is közreműködhettek az akcióban.

forrás:168 óra

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |