< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: LETARTÓZTATÁSBAN A PÉNZHAMISÍTÓ FÉRFI

| Mobile | RSS

LETARTÓZTATÁSBAN A PÉNZHAMISÍTÓ FÉRFI

Megjelenés ideje: 2020. január 16., 10:44

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. február hó 15. napjáig tart.

A Szegedi Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. január 10. napján egy szegedi, majd január 12. napján egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. A szegedi szálláshelyen történő szobafoglalás során hamis 500 euróssal fizetett, a visszajárót euróban, illetőleg forintban kérve. Ezt követően azonban a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt. Cselekményével mintegy 124.000.-Ft kárt okozott.

Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált meg fizetni, a recepciósnak gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni, ezért az átvett 500 eurót jobban megnézve észlelte, hogy az hamis. A recepciós ezután visszaadta a bankjegyet a férfinak, majd értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül a gyanúsítottal szemben intézkedtek, aki a rendőröket meglátva megpróbált elfutni. A gyanú szerint a férfi az 500 eurós bankjegyeket egy fénymásolószalonban nyomtatta. Az elfogását követően további hamisgyanús bankjegyeket is lefoglaltak tőle.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a rendezetlen személyi és vagyoni körülményekkel rendelkező gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. E veszély fokozott, különösen arra figyelemmel, hogy a rendőri intézkedés során a nyomozó hatóság elől szökést kísérelt meg.

Ezen túlmenően a gyanúsított előéletére figyelemmel megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra bocsátása esetén az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, ezért letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság letartóztatást elrendelő végzését az ügyész, a védő és a gyanúsított is tudomásul vette, így a végzés véglegessé vált.

Szeged, 2020. január 16. napján

Szegedi Törvényszék sajtóközlemények

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |