< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Negyedmilliárdnyi heroint csempészett – letartóztatását indítványozta a főügyészség FOTÓKKAL

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Negyedmilliárdnyi heroint csempészett – letartóztatását indítványozta a főügyészség FOTÓKKAL

     
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu 

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak az angol férfinak a letartóztatását, aki 22 kg heroint akart idén január 21-én éjjel a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen Magyarországra becsempészni.

A megalapozott gyanú szerint a fenti időpontban a gyanúsított a tulajdonában lévő gépjármű vezetőjeként belépésre jelentkezett a határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzést követően az eljáró vám-és pénzügyőr az utastérben a gyári kialakításhoz képest eltéréseket vélt felfedezni, ezért a járművet másodlagos ellenőrzés alá vonták. Ennek során megállapítást nyert, hogy az első ülések alatti gyári padlólemez hiányzik, illetve azt átalakították. Az ily módon az alvázban kialakított rejtekhelyből 19 darab, kb. 1-1 kg-os csomag került elő, melyek heroint tartalmaztak. Az eljárás során lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió forintot.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a főügyészség az elkövetésen tetten ért gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, a szökés, elrejtőzés veszélye valamit az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

A gyanúsított letartóztatásának elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Az esettel kapcsolatos képfelvételek a következő honlapon érhetőek el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/negyedmilliardnyi-heroin-az-alvazban

Szeged, 2020. január 24.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 115 megnézve, 2 alkalommal mai nap |