< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja / Blog article: TÖRTÉNELMI NAP A MAI: MA VÉGLEG ÖSSZEROPPANHAT A FIDESZ – ELEMZÉS//ІСТОРІЙНИЙ ДЕНЬ СЬОГОДНЯ: ДНЕВНЯТЕ ЗАКЛЮЧНЕ ВІДМОВАННЯ ФІДІВ – АНАЛІЗ

| Mobile | RSS

TÖRTÉNELMI NAP A MAI: MA VÉGLEG ÖSSZEROPPANHAT A FIDESZ – ELEMZÉS//ІСТОРІЙНИЙ ДЕНЬ СЬОГОДНЯ: ДНЕВНЯТЕ ЗАКЛЮЧНЕ ВІДМОВАННЯ ФІДІВ – АНАЛІЗ


2020. 01. 26.

Tégy a kormánypropaganda ellen:

Ma történelmi napra ébredt Magyarország. Mint a nagy történelmi pillanatok gyakran hangtalanul érkeznek, de mindenki érzi, ezek után nem mehetnek a dolgok ugyanúgy, mint korábban.

A Fidesz bukásának és összeroppanásának folyamata az önkormányzati választásokon indult. Az ellenzék erőt tudott mutanti és elindult azon az úton, ami a kormány bukásához vezet.

A mai nap is egy fordulópont. Ma ugyan 7 időközi választás lesz az országban, de mindenki tudja a fő ütközőpont Győr lesz. Győr egy tradicionálisan jobboldali város. Borkai Zsoltot annak ellenére megválasztották polgármesternek, hogy az egész országot felborította a róla kirobbant botrány.

Ma azonban úgy néz ki, hogy a baloldali ellenzék beveheti a Fidesz egyik legerősebb bástyáját. Ez a győzelem nagyjából olyan elementális lehet, mint ha a Fidesz győzne a XIII. kerületben, azaz innen nincs visszaút.

Ráadásul a mai napon egy fontos politológiai mechanizmus is működésbe léphet. Ha ma veszít a Fidesz az nem csak egy időközi választási kudarc, hanem tendencia. Vagyis a Fidesz innentől kezdve egy olyan leszálló ágba kerül, ahonnan csak a legritkább esetben van visszaút.

Nem csak azért, mert a választók itéletet mondanak, hanem mert a NER fontos alapkövének számító “lekötelezettek” is megérzik, sülyed a hajó. Márpedig ha felbomlik a rend a monolit Fidesz rendszerben akkor nem csak a népszerűség lesz oda, hanem eltűnik az erős győzteshez való idomulás is.

Most minden azon múlik, hogy hányan mennek el szavazni a jobboldal és a baloldal táborából. A jelenlegi részvételi adatok alapján szoros lesz a mérkőzés. Látszik, hogy a Fidesz mindent bevet annak érdekében, hogy megőrizze ezt a lassan utolsó bástyáját, míg az is, hogy az ellenzéki szavazók érzik, mekkora a tétje a mai napnak.

EZÉRT KÉRJÜK, HA GYŐRI, AKKOR A MAI NAPON SZAVAZZON AZ ELLENZÉK JELÖLTJÉRE POLLREISZ BALÁZSRA.

MOST AZONBAN NEM ELÉG PUSZTÁN CSAK SZAVAZNI: MINDENKI ÍRJON RÁ FACEBOOKON A GYŐRI ELLENZÉKI ISMERŐSEIRE, HOGY MENJEN SZAVAZNI ÉS SZÓLJON A CSALÁDTAGOKNAK SZOMSZÉDOKNAK. DE MÉG HAZA UTAZNI SE KÉSŐ, VALAMIT OSSZA MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIVEL, HOGY MINDENKI LÁTHASSA, MEKKORA A TÉTJE ENNEK A VOKSOLÁSNAK.

Tégy a kormánypropaganda ellen:

fecsego.eu/BalraMagyar

ІСТОРІЙНИЙ ДЕНЬ СЬОГОДНЯ: ДНЕВНЯТЕ ЗАКЛЮЧНЕ ВІДМОВАННЯ ФІДІВ – АНАЛІЗ
26 січня 2020 | Постів | epbudapest@europarl.europa.eu, прес-центр ЄС, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Talking News, щоденник головного редактора
01.01.2016.

Вживайте заходів проти урядової пропаганди:

Сьогодні Угорщина прокинулася до історичного дня. Як і великі історичні моменти, вони часто замовчують, але всі відчувають, що все не може продовжуватися так, як раніше.

Процес падіння та краху Fidesz розпочався на місцевих виборах. Опозиція була потужною мутанткою і пішла на шлях, що веде до падіння уряду.

Сьогодні також переломний момент. Сьогодні в країні пройдуть 7 проміжних виборів, але всі знають, що головною зупинкою стане Дьйор. Дьйор – традиційно праворучне місто. Золт Боркай був обраний мером, незважаючи на те, що вся країна була повалена скандалом.

Однак сьогодні схоже, що ліва опозиція може взяти на себе один з найсильніших бастіонів Фідеса. Ця перемога може бути приблизно такою ж стихійною, як перемога Фідеса в XIII. округ, тому повернення немає.

Крім того, сьогодні може діяти важливий політичний механізм. Якщо Fidesz сьогодні програє, це не просто невдача виборів, а тенденція. Іншими словами, Fidesz буде розміщений у посадковій гілці, звідки він повертається лише рідко.

Не лише тому, що виборці говорять про судження, а тому, що “зобов’язаний” NER, важливий наріжний камінь NER, відчуває, що корабель затонув. Але якщо порядок в монолітній системі Fidesz порушиться, він не тільки стане популярним, він втратить привабливість до сильного переможця.

Тепер все залежить від того, скільки людей піде праворуч і вліво табору для голосування. На основі поточних даних про відвідування матч буде жорстким. Схоже, що Фідес робить усе можливе для збереження свого повільно бастіону, тоді як виборці опозиції сьогодні відчувають конт.

ТОТЕ, МОЛУЙТЕ, ЩО ВИ ГОРИ, ГОЛОСУЙТЕ ГОЛОСУ ЗА ВІДПОВІДЬ, ЩО ДНЯ БАЛУСУЄТЬСЯ ПОЛЛРЕС
ЗАРАЗ зараз, це не достатньо просто ГОЛОСУВАННЯ: КОЖНІ НАПИСИ В FACEBOOK, щоб GYŐR ВІДПОВІДАЮТЬСЯ ДРУЗІВ, ПЕРЕХОДИТИ В ГОЛОСУВАННЯ І говорити до сімейних сусідів. АЛЕ ОСТАННЕ ПОДОРОЖИТИ, ДІЛІТЬСЯ СТАТТЮ З СВОЄМИ ДРУЗЯМИ, ТАКІ, ВСЯКОГО МОЖЕТЕ ДИВИТИСЯ, ЩО МОЖЕ ЗРОБИТИ ЦЕ.

Вживайте заходів проти урядової пропаганди:

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |