< Böngészés > Főoldal / Közélet, Sport / Blog article: Első alkalommal szerzett olimpiai kvótát a magyar női asztalitenisz-válogatott

| Mobile | RSS

Első alkalommal szerzett olimpiai kvótát a magyar női asztalitenisz-válogatott

2020. január 27. | hozzászólás | Közélet, Sport

NT

NTKÖVETÉS2020.01.23. 20:55

A magyar női válogatott 3-1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra, írja az MTI.

EZ AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY MAGYARORSZÁG CSAPATBAN IS KVALIFIKÁLTA MAGÁT AZ OLIMPIÁRA.

A hetedik helyen kiemelt válogatott – Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban – szerdán 3-0-ra nyert a horvátok ellen, majd a kvótáról döntő csütörtöki csoportdöntőben szenzációs játékkal verte a 13.-ként rangsorolt hazaiakat, akiknél csak honosított kínai játékosok szerepeltek.

A csapatkvóta azt jelenti, hogy Magyarország egyesben is indíthat majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében.

A magyarok ezúttal az utóbbi évtized legjobb hazai játékosa, a várandós Póta Georgina nélkül álltak asztalhoz. Bátorfi Zoltán, a nők szövetségi kapitánya a rutinos, 44 éves Fazekas Máriát hívta be Póta helyére. Szerinte a Budaörs játékosa – aki 2005-ben lemondta a válogatottságot – meglepheti az ellenfeleket, ráadásul párosban is remek teljesítményre képes, így az olimpiai lebonyolítású tornán, ahol egy párosmeccsel kezdődnek a párharcok, nagy hasznát vehetik.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |