< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Öt új polgármestert és hat képviselőtestületi tagot választottak vasárnap

| Mobile | RSS

Öt új polgármestert és hat képviselőtestületi tagot választottak vasárnap

Danó Anna2020.01.27. 06:00Frissítve: 2020.01.27. 10:29

Illusztráció
Fotó: Markoszov Szergej / Népszava

Győrt nem számítva, Apátvarasdon, Irotán, Bokorban, Pötrétén, Patakon és Sényén kellett újra az urnákhoz vonulni.Győrt nem számítva, hat településen tartottak időközi választást vasárnap. Jellemzően szavazategyenlőség miatt az októberi polgármester-választást kellett megismételni, de két helyen önkormányzati testületi tagokra lehetett szavazni. Mind a hat szavazás eredményesen zárult.

Apátvarasd

A baranyai Apátvarasdaz egyik kivétel a kettőből, ahol nem polgármestert, hanem képviselőtestületi tagokat választottak. Négy független jelölt indult, a testületbe mindannyian be is jutottak: Pohil Dominika, Katona Brigitta Noémi, Lóth Bernadett Erzsébet és Trapp Jenőné szerzett mandátumot. Közülük az előző ciklusban csak Trapp Jenőné volt a testület tagja.

Irota

Miklós László (független) lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irota polgármestere. A posztért két riválisais elindult – Trézsi Krisztián és Bencs Sándor, aki októberben is elindult, most viszont végül visszalépett. Miklós László 52, Trézsi pedig 47 szavazatott kapott. A választói névjegyzékben 110-en szerepeltek.

Bokor

Hegedűs Pál független jelölt nyert a Nógrád megyei Bokor községben. A száz választásra jogosult közül 74-en mentek el szavazni, érvénytelen szavazat nem volt. Hegedűs, aki eddig is vezette a községet, 42, míg ellenfele, a szintén független Illés Márta 32 szavazatot kapott. Hegedűs októberi kihívója, az ugyancsak független Ocskay Zoltán most nem indult.

Pötréte

Szintén az eddigi polgármestert, Gáspár Károlyt választották újra a Zala megyei Pötrétén. Az októberivel azonos két független jelölt közül Gáspár 105 szavazatot kapott, Pintér Tamás pedig 95-öt. A 259 szavazásra jogosult közül 201-en voksoltak, az urnákban egy érvénytelen szavazatot találtak. Tavaly októberben egy szavazatnyi volt a különbség a két jelölt között, de az alulmaradt aspiráns jogorvoslati kérelmet nyújtott be egy vitatott érvényességű szavazólap miatt. Végül a Pécsi Ítélőtáblához került az ügy, ők pedig érvényesnek nyilvánították a vitatott szavazólapot, ekkor alakult ki a szavazategyenlőség. 

Patak

Fekete Tibor (Fidesz-KDNP), a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Nógrád megyei Patakon. A három jelölt közül Fekete 188, Szabó Andrea (független) 177, Viczián Tibor (független) 137 szavazatot kapott. A 740 szavazóból 505-en voksoltak. Októberben Viczián és Fekete között alakult i szavazategyenlőség.

Sénye

A zalai Sénye a másik kivétel, ahol nem polgármestert választottak. Az időközi egyéni listás választáson Torda Sándor és Ziman Judit szerzett mandátumot. Torda eddig is a képviselőtestület tagja volt. Indult még, de eredménytelenül szerepelt a választáson Cserép Péter Ferenc. Mind függetlenek.

fecsego.eu/Népszava online

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |