< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Újabb adócsökkentésekre készül a kormány

| Mobile | RSS

Újabb adócsökkentésekre készül a kormány

A kormány az elmúlt években több adócsökkentést is végrehajtott, de az adóbevételek így is növekedni tudtak, ami a fekete gazdaság háttérbe szorításának köszönhető. A gazdasági körülmények romlása miatt akciótervvel készülnek, újabb adócsökkentések jöhetnek – derül ki Tállai András pénzügyminiszter-helyettes a Magyar Nemzetnek adott interjújából.

Szabó Dániel, 2020. január 27. hétfő, 07:42

Az elmúlt évben – az adócsökkentések mellett is – 1300 milliárd forinttal nagyobb összeg folyt be a hat legfontosabb adóból, mint egy évvel korábban, amire Tállai szerint egy rövid válasz adható: “adócsökkentés, gazdasági növekedés és a feketézés letörése”.

Bővebben kifejtve elmondta az interjúban, hogy “az adócsökkentések szélesítik a gazdasági szereplők termelési, profitszerzési lehetőségeit, egyúttal jó alapot adnak a munkahelyteremtéshez és a fizetések emelkedéséhez. A kormány arról is gondoskodott, hogy a csökkenő adók minél nagyobb arányban befolyjanak, amit olyan modern, külföldi szakértők szerint is hatékony ellenőrzési rendszerek garantálnak, mint például az online pénztárgépek vagy az online számlázás”.

Az elmúlt hónapokban a kormány prominens tagjai – így Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter – egyre többször beszélnek arról, hogy az euróövezet gazdaságának lassulása miatt Magyarországnak gazdaságvédelemre kell készülnie. Tállai elmondta, hogy utóbbi kidolgozása már folyamatban van.

“Jelenleg annyi mondható el, hogy beruházás- és foglalkoztatásösztönző lépések mellett adócsökkentő elképzelések vannak az asztalon. Az viszont biztos, hogy a jövőben is a terhek enyhítésére fordítja majd a kormány a megtermelt állami összegeket. Ameddig nem Gyurcsányék vannak hatalmon, megszorításokról – például általános ingatlanadóról – szó sem lehet” – magyarázta a miniszterhelyettes.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |