< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Illegális bevándorlás. Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél, figyelmeztető lövések dördültek

| Mobile | RSS

Illegális bevándorlás. Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél, figyelmeztető lövések dördültek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a területet.

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hatvan határsértő próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél kedd hajnalban Magyarországra, a rendőrök megakadályozták őket ebben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t

Szabó Szilvia elmondta: az incidens fél hatkor történt, a mintegy hatvan ember az átkelő két oldalán csaknem egyszerre próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő átkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan ember bejövetelét akadályozták meg, négyet feltartóztattak, a területet pedig lezárták – ismertette a szóvivő.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a környéket lezárta. A röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom – közölte a szóvivő.

forrás:ma.hu

A megrongált kerítés

Fotók: MTI/Molnár Edvárd

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |