< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: A kormány nem tartotta magát a saját határozatához, ez feldúlhatja a budapesti tömegközlekedést

| Mobile | RSS

A kormány nem tartotta magát a saját határozatához, ez feldúlhatja a budapesti tömegközlekedést

február 10, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

A január végi határidőig nem érkezett meg a kormánytól az a 3,2 milliárd forint, amit egy tavaly nyári határozatban ítéltek meg a BKV javára, hogy a pénzből új buszokat vegyenek – írja a Népszava.

A kormányhatározatban még Tarlós István korábbi főpolgármester idején beígért összeg a 3-as metró Nagyvárad tér és Lehel tér közötti felújítása miatt lenne fontos, mert másképp a BKV nem tudja ellátni a naponta 540 ezer embert szállító szakaszt.

Az nagyon magas utasszám miatt sok új buszra lenne szükség, de az új buszok beszerzésére megítélt összeg hiányában a BKV hétfői igazgatósági ülésén a cég vezetése 40 darab használt busz beszerzésére tesz majd javaslatot.

A BKV tavaly decemberben azt javasolta az igazgatóságnak, hogy vegyenek kiszuperált nyugat-európai buszokat, de az igazgatóság akkor úgy vélte, hogy ez szembe menne az új városvezetés klímavédelmi céljaival és környezetvédelmi programjával, ezért nem szavazta meg az előterjesztést.

A beszerzés helyét nem árulták el, de sok jóra azért nem számíthatunk, hiszen az új, korszerű technológiával készült, klimatizált, alacsonypadlós járművek alapára 80 -115 millió forint – írja a lap.

Úgy tűnik, mégsem marad minden megállapodás érvényben, annak ellenére sem, hogy ezt többször is kijelentették a kormányoldalon. De miért mondanak ellent maguknak? Mit akar ezzel elérni a kormány?

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |