< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Niedermüller feljelentést tett a fideszes vezetés szerződése miatt

| Mobile | RSS

Niedermüller feljelentést tett a fideszes vezetés szerződése miatt

február 10, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Balogh Zoltán/MTI

Erzsébetváros önkormányzata 2020. 02. 07-én feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt, olvasható az önkormányzat honlapján.

A tájékoztatás szerint még a kerület fideszes vezetése idején, 2019 augusztusában kötött 2 évre szóló szerződést az Erzsébetváros Kft.-vel és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel az Erzsébetváros kártya üzemeltetéséről, 43 millió forint értékben. A januári belső ellenőrzés több szabálytalanságot is megállapított, írta most az önkormányzat, többek között, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

Az önkormányzat azt is kifogásolta, hogy az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sokba került, közel 153 millió forintot költöttek el működtetésére, valamint különböző akciókra.

Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek. Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |