< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: „Okosan játszottunk” – Visszavágott Nagy-Britanniának a jégkorong-válogatott

| Mobile | RSS

„Okosan játszottunk” – Visszavágott Nagy-Britanniának a jégkorong-válogatott

2020. február 11. | hozzászólás | Sport

NépszavaPublikálás dátuma2020.02.10. 20:36


Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

A magyar csapat – amely korábban az észteket és a románokat is megverte – a pekingi téli ötkarikás játékok utolsó, augusztus végi kvalifikációs körébe került.

A magyar férfi jégkorong-válogatott továbbjutott a nottinghami olimpiai selejtezőtornáról, miután a zárómérkőzésen 4-1-re legyőzte a házigazda brit csapatot. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese így visszavágott a két évvel korábbi budapesti világbajnokságon történtekért, amikor a britek óriási csalódást okozva 15.8 másodperccel az utolsó találkozón a végső dudaszó előtt egyenlítettek, ezzel elütve a magyar válogatottat attól, hogy története során harmadszor a legjobbak közé kerüljön.
„Okosan játszottunk, nagy nyomás alatt önfeláldozóan védekeztünk, ennek köszönhető ez a siker – fogalmazott Rajna Miklós, aki 47 védést mutatott be. – Mindenki végezte a dolgát, blokkolt, korcsolyázott és mindent kitett a pályára, ami benne van, így idegenben tudtunk nyerni egy A csoportos válogatott ellen” – fűzte hozzá.„Ez nagyon fontos lépés volt az úton, ugyanúgy kell tovább dolgoznunk. Ha így harcolunk, akkor bármi megtörténhet. Ez a rendszerezett játék és küzdeni akarás fog kelleni nekünk már a ljubljanai világbajnokságon is” – fejtette ki a britek ellen az első gólt jegyző Stipsicz Bence.A magyar csapat – amely korábban az észteket és a románokat is megverte – a pekingi téli ötkarikás játékok utolsó, augusztus végi kvalifikációs körébe került. Ott 12 együttes szerepel három kvartettben, a csoportgyőztesek léphetnek jégre a 2022-es téli olimpián. A magyar válogatott a házigazda lettekkel, a franciákkal és az olaszokkal mérkőzik majd. A férfi válogatott eddig háromszor szerepelt ötkarikás játékokon: 1928-ban, 1936-ban és legutóbb 1964-ben.

fecsego.eu/népszava online

Leave a Reply 295 megnézve, 3 alkalommal mai nap |