< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Apáti Bence: Karácsony Gergely egy ócska, megélhetési antifasiszta

| Mobile | RSS

Apáti Bence: Karácsony Gergely egy ócska, megélhetési antifasiszta

Nácibarátság

2 napja1.4kViewsMegosztás

Karácsony Gergely egyik napról a másikra, mintegy varázsütésre újra elkezdett aggódni a Magyaroszágon tomboló antiszemitizmus miatt. Úgy értékelte a Hír TV egyik tudósítását, hogy ott „nácimosdatás” történt, ezért látványosan megsértődött, amit egy felháborodott Face­book-poszt formájában közölt követőivel.

A főpolgármesteri bejegyzés szerint Karácsony addig nem megy az említett televízióba, míg az testületileg bocsánatot nem kér. Vagy valami ilyesmi.
Azt azért feltétlenül fontos megjegyezni: önmagában az, hogy egy balliberális politikus bojkottot hirdet egy jobboldali televízió vagy szerkesztőség ellen, nem bír különösebb hírértékkel.

A szokásos ügymenet része, mondhatni teljesen megszokott dolog, annyira törvényszerű, hogy egy magára valamit is adó úriember semmilyen körülmény között nem fogad az ellenkezőjére. (Tudniillik: úriember biztosra nem fogad.)

A kormányra került szoclibek soha nem szerettek holmi kötözködő újságírók kényelmetlen kérdéseire válaszolgatni, ezért általában az első adandó alkalommal bojkottot hirdettek a komplett jobboldali média ellen. Amit aztán a baráti, a balliberális kormánnyal szimpatizáló sajtójuk kitörő örömmel és elismerő biccentésekkel, illetve csettintésekkel fogadott.

Természetesen, ha ez fordítva történt, mondjuk, amikor a Fidesz elégelte meg, hogy Bánó András és Havas Henrik az ellenzék ellenzékeként minden áldott reggel keresztre feszíti, majd jó alaposan megköpdösi a Nap TV épületébe bemerészkedő politikusait, akkor a fideszes bojkott nem is lehetett más, mint gyáva megfutamodás, fasiszta furfang és a tájékoztatási kötelezettség súlyos megsértése.

Ami miatt mégis érdekes a mindenre is alkalmas Karácsony kifakadása, az az, hogy nem is olyan régen még pont a Hír TV-ben szenvedett olyan súlyos vereséget egy vitahelyzetben Földi-Kovács Andreától, hogy az akkor még főpolgármester-jelölt zavarában és végső kétségbeesésében hosszú percekig izzadtan, dacosan és hebegve-habogva zsidózott.

Akkor egy olyan okfejtésbe bonyolódott bele végérvényesen, hogy bár ő annak idején elment, mert el kellett (!) mennie tüntetni, miután Gyöngyösi Márton a parlamentben arról beszélt, hogy véleménye szerint össze kellene írni, azaz érdemes lenne listázni a zsidó származású képviselőket, de a jobbikos politikus nem náci.
Azaz szerinte zsidó képviselőket listázni nem nácizmus. De 2019. október 2-án, a TV2 székháza előtt tartott tüntetésen is egészen úgy tűnt, mintha igazából ő lenne fekete öves nácimosdató.

Ismert, hogy a napokban ítélte el a bíróság Szabó Balázs jobbikos politikust, amiért pár haverjával jó alaposan összerugdalt három tunéziai diákot. A bőrszínük miatt. Ugyan eddigi ismereteink szerint inkább a nácik szoktak külföldi diákokat a bőrük színe miatt megcipőzni, Karácsony Gergely viszont egészen másképp gondolja.

Októberben ugyanis még aképpen csutakolta a Jobbik hirtelen haragú, újpesti náciját, hogy szerinte Szabó igazából csak véletlenül járt arra, tulajdonképp nem is csinált semmit, meg hát ki nem drukkolt még részegen arabokat verő barátainak, különben is Orbán Viktor, TV2 és a többi, és a többi.

Karácsony Gergely csak egy ócska, megélhetési antifasiszta, akit valójában legkevésbé sem érdekel, ha a szövetségesei – a valódi nácik – arabokat vernek vagy zsidókat listáznának. Ő mindössze nem akar kényelmetlen, valódi kérdésekre válaszolni.

Mert abból csak a baj van. Például kiderül, hogy egészen úgy beszél, mint egy igazi náci.

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

fecsego.eu/mindenszo.hu

Leave a Reply 119 megnézve, 2 alkalommal mai nap |