< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Időjárás. Izlandot 255 km/órás széllökéssel érte el Dennis – videó

| Mobile | RSS

Időjárás. Izlandot 255 km/órás széllökéssel érte el Dennis – videó

Vörös riasztást adtak ki a sziget déli részeire a hurrikánerejű szél miatt, a nagy mennyiségű csapadék mellett zivatarokra is figyelmeztetnek.


Az észak-atlanti térségben újabb viharciklon alakult ki, amely a Dennis nevet nevet kapta. 255 km/órás széllökést mértek Izland délnyugati részén lévő Hafnarfjall meteorológiai állomáson.

Dennis középpontjában péntek hajnalra 935 hPa-ig süllyedt a légnyomás, amely igen alacsonynak számít a mérsékelt övi ciklonok között – írta az Időkép. Többek között ennek köszönhető a szokatlan erősségű orkán. Északkelet felé haladva Izlandot is elérte a viharciklon, így a szigetország déli részein a legmagasabb fokú (vörös) figyelmeztetést adták ki. Máshol narancssárga figyelmeztetés érvényes.

Az ország déli csücskében, Stórhöfði állomáson hajnalban 200 km/óra fölötti széllökéseket mértek.

Nem csak hurrikánerejű szél fenyegeti a szigetet, kiadós csapadék is várható, amely az érkező enyhébb levegőnék köszönhetően az alacsonyabban fekvő részeken eső lesz, a hegyekben viszont nagy mennyiségű hó hullhat. Az ország déli-délkeleti szegletében pedig zivatarokra is figyelmeztet az Izlandi Meteorológiai Szolgálat.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |