< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Tudomány/gazdaság / Blog article: Megmutatta arcát a Halál: lefényképezték mikroszkóp alatt a sejtekre támadó koronavírust

| Mobile | RSS

Megmutatta arcát a Halál: lefényképezték mikroszkóp alatt a sejtekre támadó koronavírust

A koronavírus már több mint ezer ember haláláért felelős, mégis nagyon kevesen tudják, hogyan is néz ki pontosan. Az USA-ban található Nemzeti Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézete most kiadott egy képet arról, hogy fest az apró vírus mikroszkóp alatt.

Az alábbi kép egy pásztázó elektronmikroszkóppal készült, és utólag lett kiszínezve – írja a 24.hu. A mintát egy az Egyesült Államokban élő betegtől nyerték ki, a vírus a sárga, ahogy egy sejt felszínéhez tapad (a sejtet kékkel és rózsaszínnel jelölik).

Forrás: NIAID-RMLFotó: Forrás: NIAID-RML

Az alábbi kép pedig transzmissziós elektronmikroszkóppal készült, jól láthatók rajta a koronavírus felszínén azok a tüskék, amelyekről nevét kapta: olyan velük, mint egy kilapított, kétdimenziós korona.

NIAID-RML

Lehet, hogy ismerősnek tűnnek ezek a képek, ami azért van, mert a többi koronavírus-fajta, a SARS és a MERS is hasonlóan fest, mint a COVID-19, és nagyon kevés különbség van a genomjukban – ennek ellenére teljesen más jellegzetességeket mutatnak, ha fertőzésről van szó.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |