< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Eddig is tudtuk, hogy Orbán lopós

| Mobile | RSS

Eddig is tudtuk, hogy Orbán lopós

KÖZÉLETKözzétéve 2020 feb 16.

Most olvasom, hogy Orbán egy Johny Deep filmből lopta az idézetet: “A liberális egy diplomás kommunista.”

Egyáltalán nem lep meg, hiszen mindent lop. Pont hülye idézeteket ne lopna?…

De ha már itt tartunk – ha nekem két diplomám van, de nem voltam soha tagja semmilyen pártnak – nem úgy mint ő, akkor én liberális vagyok?

De ha már itt tartunk – ha én nem voltam nyolc évig a liberális internacionálé alelnöke, mint ő, akkor most ő, vagy én vagyok liberális?

De ha már itt tartunk – ha én nem voltam besúgó a katonaságnál sem, attól én most liberális vagyok?

De ha már itt tartunk – ha a privatizációban nem nyúltam le egyetlen gyárat, állami céget, bányát, stb. attól én liberális vagyok, vagy illiberális?

De ha már itt tartunk – ha nem járom be a világ stadionjait közköltségen, attól én liberális vagyok, vagy illiberális?

De ha már itt tartunk – az illiberalizmus, Orbán új eszméje – meghatározása szerint: “a polgári szabadságjogok hiányosságai miatt a nép hatalma korlátozott”. Kikérném magamnak, ha ez a tróger ezekután bármiféle azonosságot szeretne a liberalizmussal, vagy/és velem!

Üzenem azoknak, akik tudatlanul ott tapsoltak az évértékelőn, hogy érdemes lenne figyelmesen elolvasniuk szeretett vezérük eszemei vezérfonalát:

“A fogalm eredeti meghatározása szerint egy olyan kormányzati rendszer, melyben ugyan szabad választásokat tartanak, de a polgári szabadságjogok hiányosságai miatt a nép hatalma korlátozott. Ennek egyik oka lehet, hogy a demokratikus működést (“fékek és ellensúlyok rendszerét”, a hatalmi ágak szétválasztását) garantáló alkotmányt az adott ország kormánya figyelmen kívül hagyja, vagy ha a szabadságjogok alkotmányos keretei eleve hiányoznak. Az illiberális demokráciák kormányai felhatalmazva érzik magukat bármilyen intézkedésre, mindaddig amíg országukban rendszeres választásokat tartanak. Az illiberális demokráciák sajátos jellemzője, hogy a választásokon nem biztosítottak az egyenlő versenyfeltételek, hiszen valamennyi hivatalos szerv mellett a televízió és rádióadók jelentős része állami felügyelet alatt áll és a regnáló kormányt támogatja.”

Ha még ezek után sem világos, hogy minek vagytok a részesei, akkor kezdjetek gondolkodni, hogy mit fogtok mondani a gyerekeiteknek és az unokáitoknak.

Juszt László

forrás:OLKT

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |