< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Állami pénzből fejleszténé a Club Aligát Tiborcz és Mészáros cége

| Mobile | RSS

Állami pénzből fejleszténé a Club Aligát Tiborcz és Mészáros cége

Pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül a Balatonvilágosi Club Aliga fejlesztésére a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn Nyrt. – erről adott ki közleményt a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Egész pontosan az Appeninn leányvállalata, a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. adott be két pályázatot:

  • egyet a Club Aliga kikötőjének fejlesztésére és modernizálására,
  • egyet pedig egy egy új, egész évben nyitva tartó, 3-4 csillagos, 150-200 szobás hotel kialakításra.

Az Appeninn tervei szerint az új szálloda 2023 végére készülhet el. A Kisfaludy-programot a Magyar Turisztikai Ügynökség menedzseli, az az állami szerv, amelynek stratégiájának megalkotásában Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya és Tiborcz István Appeninn-tulajdonos felesége is részt vett. 

Az Appeninn ingatlankezelő cégben 2017 nyarán vásárolt meghatározó befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt. egyik alapja, majd majdnem napra pontosan egy év múlva jött a bejelentés, hogy a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István ingatlanos cégével, a BDPST Zrt.-vel, amelynek értelmében a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő Konzum PE Magántőkealap eladja a miniszerelnök vejének az Appeninnben lévő részesedésének több mint 20 százalékát.

Azóta a Konzum folyamatosan adogatja el részvényeit Tiborczéknak, jelen állás szerint a BDPST az Appeninn részvényeinek 29,3 százalékát birtokolja, a Konzum ingatlanbefektetési alapjának pedig már csak 18,33 százaléka van. Emellett az OTP ingatlanos alapjának van 5,09 százaléka az Appeninnben, a többi részt pedig további kisebb részvényesek adják-veszik. Az Appeninn 2018-ban vásárolta meg az egykori MSZMP pártüdülőt, a Club Aligát. 

Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak már a Balaton partjának jelentős részén vannak szállodái, üdülői és kikötői. Ahogy például azt korábban bemutattuk, Keszthely parti szakaszát már szinte teljesen a Mészáros–Tiborcz-tengely birtokolja.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 121 megnézve, 2 alkalommal mai nap |