< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Féltékenységből ütötte meg ismerősét – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Féltékenységből ütötte meg ismerősét – vádat emelt a főügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki féltékenységből okozott életveszélyes sérüléseket egy ismerősének.

A vádirat szerint az egyik Csongrád megyei faluban élő férfi 2019. tavasza óta gyanakodott arra, hogy az élettársa szexuális viszonyt kezdett az egyik ismerősével. Ez a gondolat benne egyre erősödött majd 2019. augusztus 7. napján este megkérdezte erről élettársát, aki elismerte, hogy korábban valóban volt viszonya a sértettel. Másnap a sértett SMS-ben megkereste a vádlottat, hogy tudna-e neki pénzt kölcsönadni, mire a vádlott közölte vele, hogy keresse fel őt lakóhelyén. Délután 5 óra körüli időben a sértett megjelent a vádlott házánál, de már nem tudta elmondani, hogy miért jött, mert miután a belépett a házba, a vádlott minden előzmény nélkül ököllel fejen, illetőleg testszerte ütni kezdte őt, majd kérdőre vonta az élettársával folytatott viszony miatt. Az ütések következtében a sértett a földre került, ahol a vádlott többször belerúgott. A bántalmazásnak azzal lett vége, hogy a sértett el tudta lökni magától a vádlottat, ki tudott menekülni a házból és a kerítésen átmászva, az autójába beugorva elhagyta a helyszínt.

A sértett az otthonába távozott, majd mivel erős fejfájása illetőleg mellkasi fájdalmai voltak, részére mentőt hívtak, majd kórházi ellátásban részesült.

A sértett a vádlott magatartása következtében a fej, az arc, valamint a felsőtest többszörös, 8 napon belül gyógyuló sérüléseit szenvedte el, valamint eltört az egyik bordája is, amely megsértve a mellhártyát közvetett életveszélyes állapotnak megfelelő légmellet okozott.

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. február 19.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |