< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Népszava: Kövér László nem engedné, hogy a Parlament előtt menjen el a Giro

| Mobile | RSS

Népszava: Kövér László nem engedné, hogy a Parlament előtt menjen el a Giro

Népszava: Kövér László nem engedné, hogy a Parlament előtt menjen el a Giro

ITTHON hvg.hu 2020. február. 19. 07:09

Nem kapott még engedélyeket a Giro d’Italia a fővárosi önkormányzattól, plusztámogatást pedig már biztosan nem is fog kapni.

Egyelőre nem kapta meg a szükséges engedélyeket a Giro d’Italia a fővárosi önkormányzattól – értesült a Népszava. A hatósági engedélyeket, köztük a fővárosi területekre vonatkozó közterület-használati jogosultságot a főjegyző adja ki. Az eljárás meg is kezdődött, de a rendezők még számos dokumentumot, köztük a verseny helyszínrajzát sem mutatták be – mondta el a lapnak Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes.

Az azonban eldőlt, hogy a főváros nem ad százmilliókat a verseny szervezőinek. A budapestieknek fontos ez a rendezvény, ezért támogatják a megszervezését, de a főváros tartja magát ahhoz, hogy csak olyan megállapodást ír alá, ami nem jár pluszköltségekkel a város lakói számára, a szervezőknek bele kell férniük a 7,8 milliárd forintos eredeti keretösszegbe – mondta el a főpolgármester-helyettes.

A hazai szervezőcsapatnak az előzetes ütemterv szerint január végéig kellett volna meghatároznia a verseny fővárosi szakaszának pontos útvonalát, de ez még nem sikerült.

A Népszava úgy tudja: a eredetileg tervezett és az olasz szerzőkkel egyeztetett útvonalból várhatóan kimarad egy rész, a versenyzők a Széchenyi térről nem a rakpart felé fordulnak, hogy a Margit hídon menjenek át Budára, hanem a térről egyből átmennek a Lánchídon. A lap úgy értesült, hogy Kövér Lászlónak támadt kifogása a Parlament előtt bonyolított kerékpárverseny ellen.

Az új útvonalra egyébként a főváros közlekedésszervezői is nagyon kíváncsiak, mivel a verseny hétvégéjén várhatóan jelentős forgalomkorlátozásokat kell bevezetni. Akkor rendezik ugyanis Budapesten a női kézilabda Final Fourt, az Európa futást, sőt másnap kezdődik az úszó EB is.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 35 megnézve, 1 alkalommal mai nap |