< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Sajtóközlemény Kedves főszerkesztő Úr//Tárgy:Mire? Mennyi? Miből? Fókuszban az EU-s büdzsé

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Kedves főszerkesztő Úr//Tárgy:Mire? Mennyi? Miből? Fókuszban az EU-s büdzsé

Kedves István László!

Gyakran hallunk az EU költségvetéséről, de olyan távolinak tűnik az egész. Pedig közelebb van, mint gondolnád, nézzük csak meg, miért.

Egy példa: én balatoni vagyok, így saját tapasztalatból tudom, hogy uniós támogatással indult el az a 12 milliárd forintos Sió-projekt, amelynek köszönhetően tartósan és biztonságosan szabályozható lesz a Balaton vízszintje.

Az Európának köszönhetjük oldalon te is ki tudod keresni, hogy a régiódban, vagy éppen a területen, ahol dolgozol, milyen projekt valósult meg uniós támogatással. Oszd meg az ismerőseiddel, hogy többen tudjanak róla, mennyi mindent köszönhetünk az EU-nak, és milyen fontos, hogy mire mennyit költ a büdzséből.


Európának köszönhetjük
De miből áll és mire megy el pontosan az EU költségvetése? Éppen erről zajlik a vita az EU vezetői között. Ez az év kulcsfontosságú, ugyanis az uniós intézményeknek és a tagállamoknak meg kell egyezniük a 2021–2027 közötti hosszú távú költségvetési célokról és prioritásokról, amelyek mindannyiunk életére közvetlen hatással lesznek.

Az uniós költségvetés többmillió diákot, kutatók ezreit, városok, vállalkozások, és civil szervezetek millióit segíti céljaik elérésében. Hozzájárul ahhoz, hogy az élelmiszereink biztonságosabbak és egészségesebbek legyenek, új utak, vasutak, repterek épüljenek, hatékonyabban védjük a környezetünket, és biztonságosabbá tegyük a határainkat.

Ha szeretnél lépést tartani a költségvetés elfogadásával kapcsolatos eseményekkel, akkor kattints ide, összefoglaltuk magyar nyelvű cikkeinket, infografikáinkat videóinkat a témában.


Szép napot!
Üdvözlettel,
Veronika
és az europaert.eu csapata







Ezt az e-mailt az alábbi címre küldték: oil@fecsego.eu. Ha a továbbiakban nem szeretne levelet kapni tőlünk, itt iratkozhat le.
Leave a Reply 137 megnézve, 2 alkalommal mai nap |