< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: A DK felszólítja Orbánt, hogy ne panaszkodjon, ne duzzogjon, inkább dolgozzon és szerezzen pénzt

| Mobile | RSS

A DK felszólítja Orbánt, hogy ne panaszkodjon, ne duzzogjon, inkább dolgozzon és szerezzen pénzt

2020. február 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek, Közélet
168 óra

2020. február 20.

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Orbán Viktort, hogy

„ne panaszkodjon, hanem életében először dolgozzon meg a magyar érdekért, és szerezzen több pénzt Magyarországnak”

– mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A DK-s politikus szerint az Európai Unió következő ciklusának költségvetéséről szóló, csütörtökön kezdődő EU-csúcs alapvetően meghatározza Magyarország és a magyar emberek jövőjét, mivel a magyar gazdaság a külföldi autógyártók mellett az EU lélegeztető gépére van csatolva a Fidesz gazdaságpolitikája miatt.

Molnár Csaba szerint ugyanakkor Orbán Viktornak „az EU messze legkorruptabb kormányának vezetőjeként nyilván nehéz lesz meggyőznie a többi uniós vezetőt arról, hogy több pénz jusson Magyarországnak”.

Ide vezetett az uniós pénzek szétlopása, és az, hogy Orbán Viktor az elmúlt években nem szövetségeket épített, hanem elidegenítette Magyarországtól az összes uniós vezetőt – mondta. Ettől függetlenül a DK azt kéri a miniszterelnöktől, hogy

„ne duzzogjon, hanem dolgozzon, tárgyaljon”.

2005-ben Gyurcsány Ferencnek miniszterelnökként még a költségvetés elfogadása előtti utolsó éjszakán is sikerült elérnie, hogy a Magyarországnak járó támogatások egymilliárd euróval nőjenek – tette hozzá sokatmondóan Molnár. 

Leave a Reply 46 megnézve, 1 alkalommal mai nap |