< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság elkövetőjének letartóztatását indítványozza a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság elkövetőjének letartóztatását indítványozza a főügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a 2004. év novemberében elkövetett makói kettősgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2004. november 16. napján a délelőtti órákban a gyanúsított megölte makói ingatlanában az ott lakó időskorú sértettet, valamint az oda látogatóba érkező lányát.

A bűncselekménnyel összefüggésben korábban nyomozás indult több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt, melynek keretében gyanúsítottkénti felelősségre vonásra is sor került, azonban a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség 2006. március 14. napján, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el, megszüntette.

Az időközben felmerülő újabb adatokra figyelemmel a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztályának előterjesztésére 2019. év novemberében a Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a megszüntetett nyomozás továbbfolytatását.

A továbbfolytatott nyomozásban beszerzett bizonyítékokra figyelemmel a nyomozó hatóság látókörébe került egy mindezidáig ismeretlen férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a nyomozási bíró felé a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

A nyomozás egyéb adatairól a rendőrség a holnapi napon sajtótájékoztató keretében fog részletes tájékoztatás adni.

S z e g e d, 2020. február 20.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |