< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Tápszert akartak rabolni – letartóztatásukat indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Tápszert akartak rabolni – letartóztatásukat indítványozta az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu 

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a két nőnek, akik február 18-án délután, a szegedi Bartók téren megkísérelték kirabolni egy ismerősüket.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők a fenti időben odamentek a forgalmas tér egyik padján üldögélő sértetthez, aki kevéssel azt megelőzően váltotta ki orvosi tápszereit. A gyanúsítottak először szóban próbálták meg rábírni a nőt a 3 karton tápszer átadásra, de ezt a sértett megtagadta. A köztük kialakult szóváltás során a sértetthez képest nagy testi erőfölénnyel rendelkező egyik gyanúsított belekapott a nő arcába, majd a haját tépte és őt meg is ütötte. Ezalatt a társa igyekezett a kb. 22.000 Ft összértékű tápszeres dobozokat a padról magához venni, a sértett védekezése folytán azonban nem sikerült azokat megszereznie.

A megtámadott nőnek végül járókelők siettek a segítségére, akik a helyszínre rendőrt hívtak.

A támadás során a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A társtettességben elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség az elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint részben a bűnismétlés veszélye okán tett előterjesztést a gyanúsítottak letartóztatására.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.

Szeged, 2020. február 21.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |