< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Felesége halálát okozta közúti balesetben – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Felesége halálát okozta közúti balesetben – vádat emelt az ügyészség

 
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 80. életévét betöltött szegedi férfival szemben, aki 2018. év májusában okozott felesége halálával végződő közúti balesetet.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 23. napján a kora délutáni órákban vezette az egyik Csongrád megyei kistelepülés lakott területén a saját tulajdonát képező autót. A gépkocsiban utasként szállította a jobb oldali első ülésén feleségét. Mindketten szabályszerűen becsatolt biztonsági övvel utaztak, amikor a falu belterületén a rendszeres fájdalommal járó, általa is tudottan ízületi kopással érintett és a bal térdében fellépő hirtelen fájdalom miatt a vádlott a lábához kapott. A vádlott emiatt hirtelen kézmozdulattal a személygépkocsit balra kormányozta és az autó felett az uralmát elvesztette. Az autó az úttestről lehaladva a bal oldali útpadka mellett egy árokba és egy kapubejárónak hajtott mielőtt megállt.

A vádlott felesége a baleset következtében fellépő sérülései miatt öt nap múlva elhalálozott.

A vádlott közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a járművel az útviszonyoknak és az útvonalvezetésnek megfelelően kell közlekedni, mellyel összefüggésben a sértett halálát okozta.

A vádlott járművezetői engedélyét az illetékes kormányhivatal visszavonta és vezetési jogosultságának szünetelését rendelte el a rendőrség értesítése alapján, mivel a vádlott gépjárművezetőként alkalmatlan az elégtelen észlelési teljesítmény, a közlekedési helyzetek biztonságos megóvásához szükséges felismerési és döntési képesség hiánya miatt, továbbá a vádlott nem rendelkezett a jármű irányításához szükséges mozgási képességekkel sem.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. március 2.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |