< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Nagyon megbánta Orbán, hogy ma bement a parlamentbe

| Mobile | RSS

Nagyon megbánta Orbán, hogy ma bement a parlamentbe

A hétfői ülés volt az első alkalom, hogy hosszú idő óta először újra feltehették azonnali kérdéseiket az ellenzéki képviselők Orbán Viktornak a parlamentben. Bár a ciklus már egy ideje megkezdődött, a miniszterelnök eddig következetesen távol maradt a munkahelyétől. Még ő sem húzhatta azonban a végtelenségig a dolgot, tudja, hogy minimálisan neki is fent kell tartania a látszatot, hogy parlamentáris demokráciában élünk, így hát eleget téve törvényi kötelességének, ma végre válaszolt a kérdésekre.

AZOKAT HALLVA EGÉSZEN BIZTOS, HOGY AZONNAL MEGBÁNTA A DÖNTÉSÉT.

Jakab Péter, aki szokásos megjelenésétől eltérően ezúttal bőrdzsekiben jelent meg, az évértékelő beszédét hozta fel Orbánnak, mondván, jó lenne, ha néha szembenézne a magyar valósággal is – vagy ahogy ő fogalmazott: a “sas” leszállna azok közé, akiket verébnek néz -, a helyzet ugyanis az, hogy a magyar vidéken már olyannyira súlyos a helyzet, hogy a falvakban nincs se háziorvos, se rendőr, se postás, a közmunkán túl pedig nincs B terv.

Orbán erre nem reagált, csak azt felelte, hogy Jakab olyanokkal fogott össze az utóbbi időben, akik 2010 előtt csődbe vitték az országot.

“ÚGY LÁTOM, A KLÍMAVÁLSÁG A JOBBIKOT IS ELÉRTE, OLVADÁSNAK INDULT, MINT A JÉGHEGY”

– mondta Orbán az utóbbi napok jobbikos kilépéseire célozva.

“A DUNAÚJVÁROSI JÉGHEGYNÉL ERŐTELJES LÉKET KAPOTT A FIDESZES TITANIC”

– válaszolta Jakab, majd számon kérte Orbánon az egészségügy katasztrofális helyzetét, ami szerinte különösen sérülékennyé teszi Magyarországot az egyre súlyosbodó koronavírus-járvánnyal szemben. A miniszterelnök erre sem reagált, inkább visszaterelte a szót a Jobbik belső válságára, majd azt javasolta Jakabnak, hogy kapcsolja le a villanyt a párt székházában, ha már csak ő marad tag.

Orbán az MSZP-s Harangozó Tamástól is megkapta a magáét, aki azt mondta neki, hogy

“A ZSIDÓTÖRVÉNYEK IDŐSZAKÁT IDÉZI AZ A HANGULATKELTÉS, AMI A CIGÁNYSÁG ELLEN ZAJLIK”.

Orbán szerint ha már zsidótörvényről beszél Harangozó, akkor először arra kéne válaszolnia, miért szövetkezik a jobbikos Gyöngyösi Mártonnal, aki néhány éve össze akarta írni a parlament és a kormány zsidó származású tagjait. A DK-s Arató Gergely Jakabhoz hasonlóan szintén felhozta a koronavírus ügyét, és számon kérte Orbánt, hogy miért nem válaszolt a jobbikos kérdésére. A kormányfő azt mondta, valószínű, hogy meg fog jelenni Magyarországon a vírus, de

“A KORMÁNY KÉSZEN LESZ ARRA, HOGY KEZELJE, HA IDEÉR”.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt az újabban bezöldülő Orbánt a paksi bővítésről kérdezte, aki azt mondta, ez nincs ellentmondásban a karbonsemlegességgel, az ilyen alapon működő gazdaságok ugyanis mind használnak atomenergiát. A Párbeszédes Mellár Tamás a hazai diplomások alacsony arányával bombázta Orbánt, aki azt mondta, sokkal jobb manapság az arányuk, mint a Mellár által még a mostaninál is pozitívabb példaként emlegetett Kádár-rendszerben, az akkori 10-hez képest ugyanis ma a fiatalok 30 százaléka jár Orbán szerint egyetemre. A jobbikos Z. Kárpát Dániel is feltett egy kérdést, ő a határőrség felállítását követelte rajta, miután illiberális török haverja, Erdogan elkezdte ráereszteni az embertömegeket Európára. Orbán azt válaszolta, nincs szükség határőrségre, a határokat jelenleg együttesen a rendőrség és a katonaság védi.

A Mérce videóját az ülésről itt visszanézhetik:

Leave a Reply 163 megnézve, 1 alkalommal mai nap |