< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Kultúra / Blog article: Deresre vágják a Fideszt Brüsszelben: ezt az Orbán-kormány nem tudja kikerülni!

| Mobile | RSS

Deresre vágják a Fideszt Brüsszelben: ezt az Orbán-kormány nem tudja kikerülni!

március 5, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Kovács Attila/MTI

A nőkkel szembeni erőszak ellen javasol kötelező jogi lépéseket az Európai Bizottság.

Ezzel gyakorlatilag megkerülné azoknak a tagállamoknak – közöttük Magyarországnak is – az ellenkezését, amelyek nem hajlandóak érdemben tenni a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzéséért és felszámolásáért – írja az Index.

Varga Judit igazságügyi miniszter nem ért egyet az erre vonatkozó egyezménnyel. Ő nyáron a parlamenti igazságügyi bizottsági meghallgatásán kijelentette:

ez az Isztambuli Egyezmény egy politikai hisztéria.

Vagyis a családon belüli erőszak ügye csak puszta hiszti a fideszes miniszter asszony(!) szerint.

Az Isztambuli Egyezményt Magyarország mellett csak néhány ország nem hajlandó ratifikálni, pedig az elmúlt hónapokban az Európai Parlament kétszer is felszólította őket erre.

Magyarország ellenállása az uniós jogban is problémákat okoz. Az Unió is csatlakozott az egyezményhez, mint nemzetközi szervezet, de nem lehet addig teljes jogú tagja, míg az összes uniós állam nem ratifikálja a dokumentumot.

Az Európai Bizottság most egy uniós irányelvet javasol, amelyet kötelező lenne átültetni a tagállamok jogrendszerébe is – vagyis az Orbán-rezsim sem húzhatná ki magát!

Ha mégis ezt teszi, akkor felkészülhetnek az újabb kötelezettségszegési eljárásra, de abban már nem lesz köszönet!

fecsego.eu/Ellenszél.hu

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |