< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Évi 30 millióért buszoztatja 16 dolgozóját Kecskemétre az Agrárminisztérium

| Mobile | RSS

Évi 30 millióért buszoztatja 16 dolgozóját Kecskemétre az Agrárminisztérium

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Az Agrárminisztériumhoz tartozó agrár-vidékfejlesztési államtitkárság 2014-ben költözött Kecskemétre, hogy a nagyobb vidéki városokat is bekapcsolják a közigazgatási-közéleti vérkeringésbe.

2018-ban viszont már arról szóltak a hírek, hogy mindent visszacsinálnak, az államtitkárság visszaköltözik Budapestre – ez azonban a mai napig nem történt meg. És valószínűleg egy darabig nem is fog, ugyanis az Agrárminisztérium nemrég írt ki közbeszerzést munkatársai Kecskemétre buszosztatására.

Eszerint dolgozói személyszállítást két útvonalra kértek. Az egyik a Budapest-Kecskemét-Budapest útvonal, a másik az Iklad–Gödöllő–Gyömrő–Kecskemét útvonal.

A budapesti út naponta összesen 180 kilométer, míg az ikladi 236 kilométer. A közbeszerzést a SZALAI-BUSZ Kft. nyerte, a rövidebb pestit nettó 49500, míg a hosszabb ikladit nettó 43500 forintért. Míg Budapestről naponta kilenc, az Iklad-Gödöllő busz naponta hét államtitkársági dolgozót hord Kecskemétre. Vagyis összesen tizenhatan utazgatnak, naponta nettó 93 ezer forintért.

Az éves költség két év alatt a másfélszeresére, közel 30 millió forintra nőtt – írja az Átlátszó.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |