< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Miért nem véd meg minket Orbán, miért migránsozik teli szájjal? Az ő lelkén szárad minden

| Mobile | RSS

Miért nem véd meg minket Orbán, miért migránsozik teli szájjal? Az ő lelkén szárad minden

március 11, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Patrick Seeger/MTI-EPA

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke egy videokonferenciát kezdeményezett, amin Orbán Viktor kijelentette:

Az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja.

Magyarország ezért megerősítette a határvédelmét, és ideiglenesen lezárta a tranzitzónákat – fűzte hozzá kijelentéséhez a magyar miniszterelnök.

24.hu szerint Orbán megszólalása jól illeszkedik abba a kormányzati narratívába, hogy a járványt idegenrendészeti keretbe igyekeznek helyezni.

A lap megjegyzi: a miniszterelnök a videókonferencián tett kijelentése azért erős csúsztatás, mert a Magyarországon karanténba helyezett irániak az országban teljes legálisan tartózkodó diákok.

Azt már a 444 fűzi hozzá, hogy a miniszterelnök által felvázolt összefüggést rajta kívül még senki sem fedezte fel, talán azért, mert nem is létezik. Orbán arra gondolhatott, hogy Magyarországon, ahol valamiért szinte kizárólag iráni egyetemistákon végeznek teszteket, eddig az igazolt fertőzöttek nagy része iráni egyetemista.

Az Európai Tanács elnöke azt hangsúlyozta, hogy „az új típusú koronavírus az Európai Unió minden országát fenyegeti, ezért terjedésének megállítása és a helyzet kezelése mindannyiunkat érintő közös feladat”.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |