< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Sport / Blog article: “Az ultrás zászlót kellene lengetni, nem a tejet és a többi sz*rságot” – a magyar futballszurkolók nem félnek a koronavírustól

| Mobile | RSS

“Az ultrás zászlót kellene lengetni, nem a tejet és a többi sz*rságot” – a magyar futballszurkolók nem félnek a koronavírustól

PESTISRÁCOK.HU2020-03-12

Nem félnek a járványtól és valahogy úgyis kimennek a meccsekre – egyöntetűen így nyilatkoztak a stadionbezárások kapcsán a megkérdezett szurkolók. A PestiSrácok.hu dinamikus duója Szegedig utazott, hogy ott megmerítkezzen a magyar foDballmámorban (!!!), az egyik utolsó olyan meccsen, ahol még ott lehettek a szurkolók és a nézők. Az ultrákkal beszélgetve hamar kiderült, hogy nem félnek a koronavírus-járványtól, és valahogy majd úgyis megoldják, hogy szurkolhassanak, mert el sem tudják képzelni az életüket foci nélkül. A védekezéshez az italt ajánlották, a tanácsot pedig stábunk hálás szívvel megfogadta. Nézzék meg videónkat!

AMBRÓZY ÁRON – SZABÓ GERGŐ

A szerdai kormányülésen döntés született arról, hogy határozatlan ideig nem tarthatnak az ország területén olyan rendezvényeket, amin 500 főt meghaladó közönség venne részt. Ebbe – néhány ismert kivételtől eltekintve – az élvonalbeli klubok meccsei is beletartoznak, így egy darabig a szerdai kupaforduló találkozói tekinthetőek az utolsó, nem zárt kapus meccseknek. Ennek apropóján stábunk ellátogatott a Szegeden rendezett Kispest-Paks találkozóra, hogy kiderítsük, hogyan reagálnak az ilyen távolságokat is bevállaló, elkötelezett szurkolók a tiltásra.

Stábunk a kispestiek szektorából nézte és sörözte végig a mérkőzést, ahol bizony nem mindenki tartotta be a biztonságos egy méteres távolságot a másiktól, és néhány bizonytalan elrévedéstől eltekintve, az ultrákat nem járta át a járványtól való félelem.  Bátorsággal és igen sok sörrel néztek tehát szembe a veszéllyel a kitartó fociőrültek, akik mostantól határozatlan ideig a stadionokon kívül rekednek. A törzsszurkolók ugyan tisztában vannak a koronavírus terjedésével, de vannak olyanok is, akik kamunak gondolják, mások pedig szemébe nevetnek a koronavírusnak, aki pedig valós veszélynek tartja, az is inkább a meccset választaná a jövőben. Természetesen jó dolog a vagánykodás és a magyar virtus, azonban látjuk, hogy a koronavírus valós és komoly veszélyt jelent az egész világra, így a magyar társadalomra is. Imádjuk a focit, de az egészség a legfontosabb, hiába fáj mindannyiunknak, hogy zárt kapus meccsek várnak ránk.

A videót készítette: Ambrózy Áron, Szabó Gergő és Tihanyi Rita

Fotó: PS

Leave a Reply 526 megnézve, 1 alkalommal mai nap |