< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Román embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Román embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a román férfinak a letartóztatását, aki 2020. március 10. napjára virradóra követett el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a férfit 2020. március 10. napján reggel 7 óra körüli időben vonta ellenőrzés alá a rendőrjárőr Ásotthalom külterületén. A francia honosságú kisteherautót vezető román férfi a gépkocsival megállt, majd ezt követően a helyszínről elfutott. A rendőrök a kisteherautó ellenőrzése során megállapították, hogy abban utasként 17, magát afgán állampolgárnak valló illegális határátlépő tartózkodik. A 17 személy egyike sem tudta igazolni személyazonosságát, illetőleg magyarországi tartózkodásának jogszerűségét. A rendőrök mintegy másfél óra múlva Ásotthalmon a gyanúsítottat elfogták és őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

S z e g e d, 2020. március 12.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |