< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: A magyar miniszterelnök esete az egészségügyi előírásokkal: a kezébe köhögött és kezet is fogott Moldovában

| Mobile | RSS

A magyar miniszterelnök esete az egészségügyi előírásokkal: a kezébe köhögött és kezet is fogott Moldovában

2020. MÁRCIUS 13. 10:10 – SZERZŐ: 168 ÓRA

Nem tartja be a magyar miniszterelnök az egészségügyi előírásokat, amelyek járványos időszak esetén különösen javallottak, a kezébe köhögött, majd kezet is fogott Moldovában – erről cikkezik a helyi sajtó, fotókat is bemutatva a látottakról.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a moldovai miniszterelnökkel, Ion Chicuval folytatott megbeszélést, majd a magyar–moldovai üzleti fórumon is felszólalt. Az egyik helyi lap, a Point.md egész pontosan azt írta, hogy 

Orbán a beszéde közben többször megköszörülte a torkát, a tenyérebe is beleköhögött, majd néhány perccel később kezet fogott Chicuval.

Igaz, a képek tanúsága szerint Orbán a baljába köhögött, és jobbal fogott kezet. Ettől még nem túl megnyugtató ezt látni, hiszen a koronavírus-járvány miatt – de akár influenza esetén is – a legfontosabb ajánlások között van a kézfogás kerülése, hiszen így könnyen átadható a fertőzés. Sporteseményeken például összeöklöznek helyette, vagy a könyököket érintik össze. Az egészségügyi szervezetek, köztük a Nemzeti Népegészségügyi Központ is azt ajánlja, hogy zsebkendőbe köhögjünk.

A politikusok egy része is tartózkodik mostanában a kézfogástól, például a török elnök,

Recip Tayyip Erdogan sem ráz kezet tárgyalópartnereivel, hanem tisztes távolból üdvözli azokat.

(Az Index nyomán.)

Leave a Reply 41 megnézve, 1 alkalommal mai nap |