< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra / Blog article: A turizmusban látja az egyik kitörési pontot a megyei önkormányzat

| Mobile | RSS

A turizmusban látja az egyik kitörési pontot a megyei önkormányzat

 2020. FEBRUÁR 26.

Rendezvénynaptárral és imázsfilmmel, valamint a turisztikai szereplők megyei összefogásával készül Magyarország legnagyobb idegenforgalmi seregszemléjére a megyei önkormányzat. A február 27. és március 1. között immár 43. alkalommal megrendezendő kiállításon saját standdal és hat kiállítóval várja az utazás szerelmeseit Csongrád megye, a HUNGEXPO területén. A megyeszékhely, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok mellett az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Makó, Mórahalom, Szentes és Csongrád képviseli szűkebb hazánk turisztikai kínálatát a rangos szakmai eseményen.

Képgaléria megtekintése

Minden eddiginél komolyabb tervei vannak a Csongrád Megyei Önkormányzatnak a turizmusfejlesztés terén: a települési önkormányzatokkal összefogva készül hangsúlyosabb jelenlétre a magyar idegenforgalmi palettán. – A turizmus fejlesztésére kitörési pontként tekintünk. Országosan egyre jobban teljesít ez az ágazat, de bőven van benne kiaknázatlan tartalék. Ugyanezt lehet elmondani a megyére is. A megyei önkormányzat célja, hogy megkeressük az itt rejlő tartalékokat, közös erőforrássá fűzzük mindezt és megyeimázst építsünk, ami a turizmus minden szereplője számára egyformán hasznos lehet – hangsúlyozta Gémes László. A megyei közgyűlés elnöke bemutatta azt a turisztikai rendezvénynaptárt, melyben 38 település 50 eseménye szerepel, kulturális és szabadidős programokkal, és nagyobb fesztiválokkal, de megtalálhatók benne autentikus falunapok is. Gémes hozzátette, sok éves lemaradást orvosol a megye azzal, hogy önálló standon mutatkozik be az Utazás 2020 kiállításon, február 27. és március 1. között.

A németek is szeretik megyénket

Csáki Béla, a közgyűlés alelnöke a KSH adatait ismertetve elmondta, 2018-ban 356 ezer turista járt Csongrád megyében, akik összesen 714 ezer vendégéjszakát töltöttek itt. Az ebből származó árbevétel 2018-ban 9,7 milliárd volt, ez 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 2019 első háromnegyed évében, ahogyan országosan, úgy Csongrád megyében is javulnak az idegenforgalmi mutatók. A megyébe érkezők 60 százaléka magyar, külföldiek főként Németországból, valamint Szerbiából és Romániából látogatnak hozzánk. Elsősorban fürdőhelyeink és Szeged vonzó számukra, de a megyében számottevő kerékpáros útvonal van, illetve létesül a területfejlesztési források felhasználásával.

Turisztikai szakembereket képeznek az SZTE-n

Az alelnök utalt rá, hogy nagy szükség van képzett turisztikai szakemberekre, amely hiányosságra már reagált is a Szegedi Tudományegyetem: szeptembertől új szakot indít a Gazdaságtudományi karon. Pusztai Bertalan szakfelelős arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a turizmus-vendéglátó közgazdász alapszak magyar és angol nyelvű képzésként egyaránt elindulhat az érdeklődés alapján. A szervezők arra is törekszenek, hogy a gyakorlati képzést megyei turisztikai partnerektől, szakemberektől kapják meg a hallgatók.

fecsego.eu/Csongrád Megyei Önkormányzat

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |