< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Tudomány/gazdaság / Blog article: Leáll a győri Audi-gyár

| Mobile | RSS

Leáll a győri Audi-gyár

10751005664 HUSZ8699
zed

ZED2020.03.17. 13:05

Az Audi a Totalcar kérdésére megerősítette, hogy az ingolstadti, brüsszeli és mexikói üzemei mellett a győri Audi-gyár is felfüggeszti a termelést hétfőn, az újranyitásról és a dolgozók kompenzációjáról később adnak ki közleményt. A Volkswagen-csoport, amely alá az Audi is tartozik egyébként, bejelentette, hogy ideiglenesen egész Európában felfüggeszti a termelést. 

A leállás bejelentése nem volt váratlan, hiszen a járvány mind a munkaerő, mind a beszállítók szintjén komoly fennakadásokat okoz, ráadásul a sok embert egy légtérben foglalkoztató összeszerelő üzemek komoly fertőzési kockázattal járnak. A Suzuki esztergomi üzemében is jelentős átszervezés folyik. KAPCSOLÓDÓ

Komoly átszervezések vannak a járvány miatt az esztergomi Suzukinál

Komoly átszervezések vannak a járvány miatt az esztergomi Suzukinál

Nem lesz esti műszak, a gyakornokokat elküldik, nem járnak a céges buszok Budapestről és Szlovákiából.

Kérdéses, hogy mi lesz a többi nagy magyarországi autó-összeszerelő üzemmel, 

A SZENTGOTTHÁRDI OPEL-MOTORGYÁRRAL, AMELY SZINTÉN LEÁLL EGY IDŐRE,

valamint a Mercedes kecskeméti üzemével, ahonnan egyelőre még nincsenek hírek.  A magyar autóiparból már a járvány előtt is lehetett hallani aggasztó híreket, több, jellemzően átszervezéseknek elkeresztelt létszámleépítést hajtottak végre a közelmúltban.
KAPCSOLÓDÓ

Az Audi szerint nincs elbocsátás, mégis kevesebb ember fog a cégnek dolgozni

Az Audi szerint nincs elbocsátás, mégis kevesebb ember fog a cégnek dolgozni

A fura ellentmondás abból fakad, hogy sokan csak bérelt munkaerőként dolgoznak a cég győri üzemében. 2023-ig ezreket érinthet a dolog.

Tavaly leállították a Mercedes kecskeméti gyárának bővítését, majd idén Szijjártó Péter bejelentette, hogy mégis 50 milliárd forintból fogják fejleszteni az üzemet. A járvány miatt egyelőre nem tudni, hogy ennek mi lesz a sorsa. 

(Borítókép: A győri Audi Hungária Zrt. épülete. Fotó: Huszti István/Index)

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |