< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Kultúra / Blog article: Akkorát zuhant a tőzsde és a forint, hogy Mészáros Lőrinc már nem dollármilliárdos

| Mobile | RSS

Akkorát zuhant a tőzsde és a forint, hogy Mészáros Lőrinc már nem dollármilliárdos

Akkorát zuhant a tőzsde és a forint, hogy Mészáros Lőrinc már nem dollármilliárdos

VÁLLALKOZÁS hvg.hu 2020. március. 17. 08:10

A volt felcsúti polgármester 117 milliárd forintot bukott a koronavíruson

Már Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a COVID-19) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés pár hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, több mint százezren fertőződtek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

A világ tőzsdéi erős lejtmenetben vannak, nem jó a helyzet Magyarországon sem. Ez pedig azt is jelenti, hogy az amerikai Forbes valós idejű vagyonkimutatása szerint Mészáros Lőrinc már nem számít dollármilliárdosnak.

A lap magyar kiadása mindehhez hozzátette: az is csökkentette Mészáros vagyonának dollárban számolt értékét, hogy a forint zuhan.

A felcsúti volt polgármester vagyona januárban még 407,7 milliárd forint értékű volt, most viszont már csak 290 milliárd, azaz 117 milliárdot bukott a krízisen.

Az Opus részvényeinek értéke 15 százalékos mínuszban áll a múlt pénteki záróértékéhez képest.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 2 alkalommal mai nap |