< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Higiéniai okokból egy másik terembe költözik a parlament

| Mobile | RSS

Higiéniai okokból egy másik terembe költözik a parlament

Fábián Tamás

FÁBIÁN TAMÁSKÖVETÉS2020.03.19. 11:31

Sorra kapják el vezető politikusok is a koronavírust

Sorra kapják el vezető politikusok is a koronavírust

Trump, Bolsonaro, Johnson, Macron – nagyhatalmak vezetőinek közvetlen környezetében is megjelent a fertőzés, Trudeau feleségének pozitív lett a tesztje. Van, ahol próbálják átszervezni a rutint, máshol ugyanúgy szorosan egymás mellett ülnek képviselők. Pedig senki sem védettebb a fertőzéssel szemben.

Az Országgyűlés Házbizottságának csütörtöki ülésén arról döntöttek, hogy jövő héttől a parlament felsőházi termében folytatják az ülésezést – tudtuk meg a bizottság egyik tagjától. Az indok egyszerű: több a hely, nem kell annyira közel ülniük egymáshoz a járványnak egyébként több okból is fokozottan kitett politikusoknak

Az Országház alsóházi ülésterme

Az Országház alsóházi üléstermeFotó: Beliczay László / MTI

A parlament jelenleg az alsóházi teremben ülésezik, a felsőházi termet turisták látogatják, illetve konferenciákat és fogadásokat tartanak ott. 

A bizottság ülésén az is eldőlt, hogy a képviselők jövő hét kedden, azaz március 24-én szavaznak majd a “veszélyhelyzet meghosszabbításáról”, ami egész pontosan azt jelenti, hogy a kormánynak legyen-e lehetősége a rendeleti formában meghozott döntések további fenntartására – írtuk korábbi cikkünkben.

Focipályán is ülésezhet a parlament

Focipályán is ülésezhet a parlament

Kanadában felfüggesztették, Svédországban csökkentették a parlamentet a koronavírus miatt. Nálunk hamarosan a képviselőknek be kell segíteniük a kormánynak, de mi lesz, ha a járvány miatt nem tudnak összeülni a politikusok? Mehet-e a parlament home office-ból?

A parlament ülésrendjében egyelőre nincs változás, továbbra is “A”, illetve  “B” hetek váltakozását tervezik, de ezzel kapcsolatban frakcióközi egyeztetések kezdődhetnek majd. 

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |