< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Gyermekkorú sértettet bántalmazott – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Gyermekkorú sértettet bántalmazott – vádat emelt az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többek között egy tíz éves fiút bántalmazott és fenyegetett tavaly májusban.

A vádirat szerint a férfi tavaly május 14. napján este 7 órakor Hódmezővásárhelyen ittas állapotban odalépett a hazafele sétáló gyermekkorú sértetthez, aki látva a vádlott állapotát megpróbált kitérni előle. Vádlott azonban ezt nem hagyta, egy hirtelen mozdulattal a sértetthez lépett és minden indok nélkül egy parkoló autóhoz szorította és lökte a fiút, majd arcon ütötte és megfenyegette, hogy megöli. A sértettnek sikerült a vádlott szorításából szabadulnia és a helyszínről elmenekülnie. A fiúnak nem keletkezett sérülése. Sértett édesanyja a vádlottal szembeni eljárás lefolytatására magánindítványt terjesztett elő.

A vádlottat a rendőrök előállították és vizeletmintát is vettek tőle, amely kannabisz fogyasztását mutatta ki.

Mindezeken túlmenően a vádlott 2019. május hó elején egy hódmezővásárhelyi ingatlan kerítésén átmászva virágokat és virágtartókat is lopott mintegy 11.000. Ft. értékben.

A járási ügyészség vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettének kísérletével, zaklatás vétéségével, kábítószer birtoklásával és lopás vétségével vádolja.

A többszörösen büntetett előéletű, szabadlábon védekező vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. március 24.

                                            Távollevő   Dr. Kopasz Zsolt   
   főügyész


                                            helyett:     Dr. Törő Sándor 
                                                      főügyészhelyettes   
Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |