< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Egy magyar orvos lerántotta a leplet a Hungexpo területén felállított X-lábú ágyakról kiderült, hogy használhatatlanok!

| Mobile | RSS

Egy magyar orvos lerántotta a leplet a Hungexpo területén felállított X-lábú ágyakról kiderült, hogy használhatatlanok!

BELFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2020 Már 29.

Koronavirus szükségkórház.

Csak a látszatra épül a Fidesz-kormány járványkezelése. A szállítmányokkal érkező védőfelszereléseket jobbára csak fotókon mutogatják, rengeteg kórház még nem kapott ezekből.

Most pedig

“a Hungexpo területén felállított X-lábú ágyakról kiderült, hogy használhatatlanok! Az egész olcsó blöff és szemfényvesztés!”

Mindezt egy olyan főorvos állítja, aki évtizedekig volt kiemelt vezető pozícióban, s korábban a megelőzésben, a terápiás kezelésben és a járványügyben is nagy tapasztalatokat szerzett.

A nyugalmazott orvos a Magyar Narancs oldalnak elmondta: el sem tudja képzelni, hogyan folyik majd terápiás kezelés ezeken az pótágyakon.

„Megmondani sem tudom, lélegeztető gépeket, monitorokat és minden, ami a betegellátásához szükséges, miképpen illeszthetők össze ezzel az ideiglenes ággyal. Nem kekeckedek, nem keresek a kákán is csomót, tudom, hogy nagy a baj és alig van már idő, de ezek az ágyak önmagukban is veszélyesek, könnyen le lehet róluk esni” – állítja a tapasztalt főorvos, aki szerint a Fidesz-kormány részéről a használhatatlan ágyak demonstratív felállítása „pénzpocskolás és ostobaság.”

A volt vezető főorvos azt mondja, még az egészséges emberek is nagyon könnyen leesnek ezekről a tábori ágyakról, amelyek

„a betegellátásra egészségügyi, orvosi, ápolási és technikai szempontból is alkalmatlanok.”

Hasonló a véleménye Orosvári Zsolt civil aktivistának is, aki az elmúlt másfél-két évben tömegével adományozott a kórházak gyerekosztályainak pótágyakat, hogy a szülők beteg gyermekük mellett alhassanak.

Szerinte ezek az ágyak két-három használat után összecsuklanak, ezért még horgászoknak sem ajánlaná.

Úgy tűnik a Fidesz-kormánynak mindenből csak a látszat a fontos. Az, hogy a tömegével felállított ágyakba nem lehet betegeket fektetni, már nem érdekli őket.

Pedig létezik sokkal komfortosabb és stabilabb megoldás is, Bécsben például sikerült lényegesen masszívabb ágyakat felállítani. Persze, ott nincs egy Fidesz nevű párt, amely ellopja a pénzt az egészségügyből…

Mi legfeljebb csak imádkozhatunk, hogy ezekbe az ágyakba ne kelljen betegeknek feküdniük, mert abból tragédia lenne.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |