< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Egyetlen nap alatt 60 újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, egy 70 éves beteg meghalt

| Mobile | RSS

Egyetlen nap alatt 60 újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, egy 70 éves beteg meghalt

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Immár 585 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, vagyis egy nap alatt hatvan újabb beteget találtak, derül ki a kormányzati tájékoztató portálról. Mind magyar állampolgár. Két újabb ember meggyógyult, 

a számuk 42, ám immár 21 ember halt meg.

Frissítés: a koronavirus.gov.hu oldalon először megjelent, hogy egy újabb idős beteg meghalt, ezért erről mi is beszámoltunk, de pár perccel a frissítés után ez az információ lekerült az oldalról, ezért mi is eltávolítottuk.

Frissítés 2 (07:50): a koronavirus.gov.hu oldalon az Elhunytak között mégis megjelent az újabb elhunyt ember, egy 70 éves férfi. A hivatalos közleményben azonban az eredeti állapottal szemben nem szerepel, de a táblázatban 21. elhunytként ott van. Alapbetegségeinél  „a feltöltés alatt” látható.

Frissítés 3 (08:26): külön hírként végül megjelent a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy elhunyt egy 70 éves férfi. Területi adatok, esetleges alapbetegségek egyelőre nem láthatók az oldalon.

Frissítés 4: megjelentek a portálon a megyékre bontott területi adatok.

A honlap alapján két embert a karanténból is kiengedtek, immár csak 59-en vannak elkülönítve. A mintavételek száma látványosan nem ugrott meg a tegnapi 15 208-hoz képest, ma 16 401 szerepel az oldalon.

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk,

tájékoztat ma is a koronavirus.gov.hu oldal, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |