< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Közélet / Blog article: Különadókat vezet be a kormány

| Mobile | RSS

Különadókat vezet be a kormány

GAZDASÁGKÖZÉLETFrissítve: 2020 ápr 4.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón ismertette, hogy milyen pénzügyi tartalékok állnak rendelkezésre a koronavírus és a gazdasági hatásai elleni harcra. Gulyás elmondta, hogy a közös teherviselésben hisznek, ezért a párttámogatások ötven százaléka, összesen 1,2 milliárd forint a járvány elleni védekezési alapba megy. De a multiknak és a bankoknak is be kell adni a magukét, a multinacionális  kereskedelmi láncoktól 36 milliárdot szednének be, a bankoknak pedig összesen 55 milliárd forintot kell befizetniük a közösbe.

AZ ÖNKORMÁNYZATOK SEM MARADNAK KI, TŐLÜK A GÉPJÁRMŰADÓ KERÜL ÁTCSATORNÁZÁSRA A VÉDEKEZÉSI ALAPBA, EZ NAGYJÁBÓL OLYAN 34 MILLIÁRD FORINTOT JELENT GULYÁS SZERINT.

Ez összesen a kormány becslései szerint 663 milliárd forintot fog jelenteni.

  • Az egészségügyi dolgozók egyszeri bruttó 500 ezer forintos támogatása nagyjából olyan 70 milliárd forintba fog kerülni a költségvetésnek, ezen felül az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók 20 százalékos béremelésben fognak novemberben részesülni.
  • Az eddig bejelentett gazdasági intézkedések 380 milliárd forint mínusz jelentettek az államnak, a járulékok elengedése nagyjából 100 milliárd forint kiesést jelentett eddig.
  • 1345 milliárd forint áll rendelkezésre a gazdaságvédelemre, gazdaság újraindítására, ezek azok a számok, amik alapján a vasárnap tartott kormányülésen döntenek a keddre beígért gazdaságvédelmi intézkedésekről.
  • Gulyás szerint nagyjából harmincezerrel nőtt eddig a munkanélküliek száma, bár ennél többen veszthették el az állásukat, azonban voltak, akiknek sikerült máshol elhelyezkedni. Azonban jelentősen lecsökkent a szabad állások száma, és április kezdete óta a kormány becslése szerint naponta olyan 4 ezer fővel nő a munkájukat elvesztők száma.
  • fecsego.eu/OLKT
Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |