< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Többféle koronavírus terjed Magyarországon

| Mobile | RSS

Többféle koronavírus terjed Magyarországon

Tóth Balázs

TÓTH BALÁZSKÖVETÉS2020.04.06. 09:32

A lehetséges vakcinák fejlesztése szempontjából kulcsfontosságú felfedezést tett a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma, megállapították ugyanis, hogy a hazai betegek körében többféle alpopuláció terjed. Kis Zoltán, a központ laborvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta el, hogy ez alapján a kórokozó több helyről juthatott be hazánkba.

A laborvezető hozzátette, hogy egyetlen fertőzött személy szervezetén belül is előfordulhat többféle változat.

Koronavírus-mintákat tesztelnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán Budapesten 2020. április 3-án.

Koronavírus-mintákat tesztelnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán Budapesten 2020. április 3-án.Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Egyelőre egyik gyógyszerről sem bizonyítható, hogy hatásos lehet a koronavírus ellen – mondta Kis Zoltán -, ezért óvatosan kell kezelni az ezzel kapcsolatos híreket.

Mint azt korábban megírtuk, a most terjedő új koronavírusnak már nyolc törzse és legalább ezer mutációja van világszerte, és szerencsére egyik változat sem veszélyesebb az eredeti vírusnál. 

fecsego.eu/index

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |