< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, GFHF hallgatói blogja, Közélet / Blog article: Budai egészségügyi központ előkészítésére kapott százmilliókat Kiss-Rigó László egyházmegyéje

| Mobile | RSS

Budai egészségügyi központ előkészítésére kapott százmilliókat Kiss-Rigó László egyházmegyéje

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök megáldja az új kenyeret

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a II. kerületben tervezhet oktatási központot, a kormány támogatásával.

Összesen 409,2 millió forintot ad a kormány arra, hogy Egyházi Egészségügyi Oktatási Központot hozzanak létre Budapesten, a 11077-es helyrajzi számú ingatlanon – derül ki a szerda este megjelenő Magyar Közlönyből. A kormányrendeletet Orbán Viktor hagyta jóvá – a meghatározott összeg pedig csak a beruházás előkészítésére lesz elég.Bár a városrész és az utca nevére nem tér ki, a kormányrendeletből így is beazonosítható, hogy a budai, II. kerületi Szerb Antal utca 20. szám alatt építtetnének új oktatási központot, egy szeretetotthon szomszédságában.

A projekttel a Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyét bízták meg, azzal a kitétellel, hogy az előkészítő munkálatokat 2021 júniusának végéig be kell fejezni, a folyamatot pedig az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós felügyeli majd. Az Orbán Viktorral remek kapcsolatot ápoló, a Fideszt nyíltan támogató megyéspüspök nem csak az egészségügyben, hanem a sportban is érdekelt: egyházmegyéje 13,4 milliárdos állami támogatással épített 8000 férőhelyes, kápolnával is ellátott stadiont.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |