< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Hadházy nagyon komoly dologgal vádolja a kormányt – Hogy Orbán őrjöng dühében az fix

| Mobile | RSS

Hadházy nagyon komoly dologgal vádolja a kormányt – Hogy Orbán őrjöng dühében az fix

A múlt héten kapták meg a kórházak vezetői az Emberi Erőforrások Minisztériumának levelét, ami a kórházak kiürítéséről, ágykapacitások felszabadításáról szóló miniszteri utasítást tartalmazza, derül ki az RTL anyagából.

A levélben Kásler Miklós arra utasít minden vezetőt, hogy április 15-ig tegyék szabaddá az alájuk tartozó kórházak közfinanszírozott ágykapacitásának minimum 60%-át.

Gyurcsány Ferenc, kiakadt Kásler döntése miatt. Szerinte az, hogy

“beteg, folyamatos ápolást igénylő embereket tesznek ki a kórházainkból egyik napról a másikra. Nem ütemeztek be előre semmit, nem egyeztettek senkivel, nem szóltak előre a hozzátartozóknak sem”

a lehető legembertelenebb felelőtlenség, amit egy kormány ilyenkor elkövethet.

A DK elnökének posztját változtatás nélkül közüljük:

“Az egyik pillanatban azt mondja a kormány, hogy minden a legnagyobb rendben van, nálunk alig van fertőzött, a másikban azt, hogy ki kell üríteni a kórházakat, szükség van 36 ezer ágyra.

Azon túl, hogy valamelyik nem igaz, ez a lehető legembertelenebb felelőtlenség, amit egy kormány ilyenkor elkövethet. Beteg, folyamatos ápolást igénylő embereket tesznek ki a kórházainkból egyik napról a másikra. Nem ütemeztek be előre semmit, nem egyeztettek senkivel, nem szóltak előre a hozzátartozóknak sem.

Csak leszóltak a kórházaknak, hogy akkor most, csettintésre tegyenek utcára mindenkit, a kórházi dolgozók meg azóta is sírva hívogatják a hozzátartozókat. Mert ki kell tenniük mindenkit a kórházakból, ha van hova mennie, ha nincs. Ha van otthon, aki tud róla gondoskodni, ha nincs. Ha veszélyezteti-e ez az állapotát, ha nem. Gondolkodás, tervezés, ütemezés és értelem nélkül, most azonnal.

Azt nem tudom, hogy a kórházak ultimátumszerű azonnali kiürítése miatt kevesebb lesz-e a koronavírusban elhalálozott. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem koronavírusban elhunytból bizony több lesz emiatt. Ha valaha én tettem voltam ilyet, a Fidesz azóta is tömeggyilkosnak nevezne úton-útfélen. Én nem mondom ezt.

Csak annyit: felelősök lesztek sok ember haláláért, és nem lesz bocsánat.”

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 43 megnézve, 1 alkalommal mai nap |