< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Koronavírus-járvány/Megszólalt a világhírű magyar tudós: jóval többen nem fogják túlélni ezt a krízist – videó

| Mobile | RSS

Koronavírus-járvány/Megszólalt a világhírű magyar tudós: jóval többen nem fogják túlélni ezt a krízist – videó

Nem lesz olyan, hogy hétfőtől minden visszaáll, sokkal hosszabb lesz a folyamat.

nyomtatás

Komoly hatásai lehetnek a koronavírus-járványnak, nem csak a fertőzöttek vannak veszélyben. A vírus miatt meghaltak aránya kisebb lesz ahhoz képest, mint azok, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem élik túl ezt a kritikus időszakot – mondta Barabási Albert László hálózatkutató a Hősök Tere Karantén Szalon felvételén.

Úgy véli, hogy az ideális az lenne, ha mindig 7-8 százalék körül lenne a fertőzöttek száma. Így kialakulhatna a “nyájimmunitás”, és akkor az esetleges őszi, második hullámot már ellenőrzés alatt lehetne tartani. Olyan nem lesz, hogy egyik hétfőn egyszer csak visszaáll minden, ez egy hosszú folyamat lesz.

A fizikus már korábban is kijelentette, fontos, hogy az emberek betartsák a szabályokat, és ugyanígy fontos, hogy milyen eszközei vannak a kormányoknak.

A szakember szerint az internet lehetőséget ad arra, hogy az online világban új életet kezdjünk. Emlékeztetett arra, hogy mindezt tíz éve még nem tehettük volna meg.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |